Barcelona Trail Races 2021 obre inscripcions amb novetats

484

El Parc Natural de Collserola tornarà a viure una nova edició de la Barcelona Trail Races després de l’aturada obligada per la pandèmia en un 2020 per oblidar. La vuitena edició es celebrarà el proper 20 de novembre i, com és habitual, el Velòdrom d’Horta de Barcelona serà l’epicentre de l’esdeveniment.

L’esdeveniment va néixer al 2013 amb l’objectiu de fer conèixer el pulmó verd de la ciutat de Barcelona i que, malauradament, ha vist restringit el seu aforament amb el pas dels anys per la normativa del mateix Parc. L’encant de córrer entre el mar i la serralada litoral no té preu i és un autèntic privilegi poder gaudir d’aquesta meravella a tocar d’una gran ciutat.

La fisonomia de la Barcelona Trail Races Collserola també s’ha anat transformant. Si bé els primers anys podíem gaudir de diverses modalitats de cursa, el 2017 va consolidar una única opció: un circuit en forma de bucle de 76 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 2.600m a través dels racons més emblemàtics del Parc Natural. Encara que el seu recorregut pot semblar fàcil, representa un autèntic trencacames.

L’edició 2021 amb novetats

La novetat més destacable d’aquesta edició és que, per primer cop, s’ha canviat el sentit del circuit, quedant en un traçat de 76,9km i un desnivell positiu de 2.955m. A part de fer-ho per adaptar-se a les normes de Parc de Collserola, s’ha aconseguit fer els trams entre avituallaments més equilibrats i que el recorregut en conjunt hagi sortit guanyant.

La cursa es podrà fer de forma individual o per equips, competició que ha guanyat adeptes en les últimes edicions i que li donen un xic d’emoció entre els participants en la lluita per a la victòria. Podeu fer la vostra inscripció a través de la seva pàgina web oficial.

Foto portada: Lluis Galí

Palmarès Barcelona Trail Races
Any Primer/a Segon/a Tercer/a
2013 Toti Bes (6:29:00) Pau Zamora (6:43:12) Pau Capell (6:45:43)
Classificació Judit Franch (8:10:37) Djanina Freytag (8:53:22) Mª Carmen Sánchez (9:26:03)
2014 Gerard Morales (6:57:12) Ivan Ortiz (7:02:39) Javi Castillo (7:02:56)
Classificació Laia Díez (8:27:00) Beatriz Pascuas (9:28:39) Mª Carmen Sánchez (9:45:54)
2015 Ivan Camps (8:04:25) Carles Sánchez (8:05:12) Javi Castillo (8:14:43)
Classificació Carme Tort (9:44:24) Anna Macià (9:55:09) Carolina Guillen (10:24:07)
2016 Anders Aagaard (6:59:22) Miguel Ángel González (7:09:49) Sergi Masip (7:11:56)
Classificació Laia Díez (7:55:32) Marta Prat (8:40:35) Julia Fatton (8:52:50)
2017 Sergi Masip (7:09:05) Peter Arnoldsen (7:14:28) David López (7:24:45)
Classificació Julia Fatton (8:38:47) Susana López (8:57:49) Neus Rosiñol (9:01:57)
2018 Carlos Merlos (6:54:31) Peter Arnoldsen (7:05:55) Miguel Ángel González (7:06:59)
Classificació Roser Español (8:33:11) Julia Fatton (8:51:28) Magda Ejková (9:07:14)
2019 Alejandro Villarino (7:14:54) Aran de Mingo (7:26:44) Marcel Palau (7:26:44)
Classificació Irene Fuertes (8:17:55) Alba Alemany (9:25:58) Anna Towarek (9:55:45)