Els llamps, trons, pedra i la incessant pluja han estat els protagonistes de la quarta edició de la Marxa dels Roures. Una edició que ha batut el rècord de participació, aglutinant en la població de Montblanc (Conca de Barberà) prop d’un miler de corredors entre les sis modalitats de cursa que oferia laorganització del club Alliberadrenalina.

La modalitat Extrem oferia canvis en el seu recorregut respecte l’edició anterior, passant dels 74 als 90 quilòmetres i 5.400m de desnivell positiu d’enguany a través del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet, amb el Tossal de la Baltassana (1.202m) com a punt més elevat.

Però les inclemències meteorològiques i per raons de seguretat van obligar a anul·lar els controls de Penyaroja i Vilaverd i desviar als corredors cap al tram Farena-Rojals, escurçant el seu recorregut en uns 15 quilòmetres. Més tard, i en una situació que no millorava, es decidia neutralitzar la prova. De fet, només 13 dels poc més d’un centenar de corredors van poder cercar l’arribada.

Aitor Iraizoz i Marta Batalla, que repetia el triomf aconseguit l’any passat, serien els guanyadors de la prova, que tancava el calendari de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC.