La tercera etapa de la Pyrenees Stage Run, la més llarga de les set que es disputaran (47km i 2.500m de desnivell positiu) ha estat un esclat de contrastos de llum i colors. Després de deixar enrere les planes de la Cerdanya, s’ha anat alçant pels verds boscos de Malniu i Engorgs sota l’atenta mirada de l’imponent Puigpedrós, tocant sostre a la portella d’Engorgs (2.691m). El pas per la cabana dels Esparvers i els plans de Vallcibera servien d’entrada al pais andorrà. La vall del Madriu-Perafita-Claror mostrava tota la seva esplendor i donava raons del perquè va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO a l’any 2004. Un breu pas per l’Estany d’Engolasters i arribada a la parròquia d’Encamp com a colofó d’una etapa per emmarcar.

En quant a la competició, Pere Aurell i Ragna Debats (Tuga Active Wear) segueixen el seu idil·li amb una nova victòria després de 6h05’44”, a més de dues hores respecte els seus perseguidors. “Tot i la calor, avui hem gaudit de debò. Els paisatges per on transcorre el sender pirenaic són realment espectaculars. Ha valgut la pena participar només per fer una etapa com la d’avui”, declarava Pere Aurell a la seva arribada.

En canvi, la segona i tercera posició del podi ha estat més renyida. Els txecs Jan Bartas i Zuzana Urbancova (Hannibal CZ) han afluixat força el ritme en el seu tram final i de poc que no són atrapats per la parella Mikel Leal i Jose Maria Sánchez (Mugalaris). Finalment s’han mantingut les posicions fins al final amb només un minut de diferència.

La resta d’equips han arribat sense problemes i segueixen el seu periple en la competició. Una competició que demà disputarà la seva quarta etapa (20km i 1.900m desnivell positiu) íntegrament en territori andorrà i conduirà a les onze parelles participants fins a Arinsal.

Per últim, destacarem la visita durant el sopar de la segona etapa d’ahir de la coneguda ultrafondista Emma Roca, que va aprofitar l’avinentesa per oferir als participants uns quants consells sobre alimentació i hidratació per a que la seva particular cursa es realitzi amb èxit.

Classificació tercera etapa i general

Texte ©Albert Torrent-Ultres Catalunya / Fotografia ©Jordi Santacana