Andreu Simón i Courtney Dauwalter toquen el cel de Transgrancanaria 2023

El corredor català dona un cop sobre la taula amb la millor actuació de la seva carrera esportiva, mentre que la nord-americana guanya de forma contundent i és setena de la general. Clàudia Tremps és tercera i repeteix la bona actuació del 2021 i 2022

630
Memorable actuació d'Andreu Simón a Transgrancanaria. Foto: Territorio Trail Media

Andreu Simón (Team Asics) i Courtney Dauwalter (Salomon) guanyen la Classic Transgrancanaria. El català s’imposa als seus rivals amb un cop d’autoritat i suma el seu tercer triomf a l’illa canària (les dues anteriors a la marató en 2020 i 2021), mentre que la nord-americana fa bona la seva condició de favorita i a més es classifica setena de la general. Espectacular.

Andreu Simón dona un cop sobre la taula

La cursa masculina ha estat força oberta durant bona part del recorregut (128km D+7.000m). El grup de favorits era ben ampli, amb noms com els catalans Andreu Simón, Raúl Butaci, Abel Carretero, Pau Capell, el portugués Miguel Arsénio, el xinès Jiahseng Shen, el nord-americà Tyler Green o el rumanès Ionel Cristian Manole.

Els quilòmetres han anat posant a cadascú a lloc, amb el trio format per Andreu Simón, Abel Carretero i Raúl Butaci portant el ‘tempo’ de la cursa, amb un bon grapat d’ offsiders al darrera estalonant-los. En el descens a Tejeda (km78) Simón s’ha posat líder en solitari esgarrapant minuts al capdavant, mentre veia com Butaci i Carretero perdien pistonada. Miguel Arsénio (SportHG) ha entrat en escena camí de Tunte en una cursa de menys a més; el campió d’ultres de Portugal depassava als catalans i, ja en segona posició, ha posat emoció a una cursa que semblava sentenciada.

Però Andreu Simón s’ha mostrat sòlid, ferm al capdavant i no ha donat lloc a la sorpresa. El de Sant Vicenç dels Horts s’ha alçat com a brillant vencedor després de 13 hores, 39 minuts i 43 segons, en la que ha estat la millor cursa de la seva carrera esportiva. Per darrera, el portugués Miguel Arsénio ha donat la campanada amb una molt bona segona posició amb 13:44:37, mentre el nord-americà Tyler Green ha tancat el podi masculí marcant un temps de 14:06:46. Raul Butaci i Pau Capell serien quart i cinquè respectivament.

Courtney Dauwalter: Queen of Transgrancanaria

La cursa femenina no ha tingut color. Les mirades han estat centrades en Courtney Dauwalter, que ha tornat a demostrar perquè, ara per ara, és la millor corredora d’ultradistància del món. La nord-americana ha estat molt superior a les seves rivals, la canadenca Jazmine Lowther i la catalana Clàudia Tremps, i la incògnita era saber fins on arribaria la seva rauxa. Finalment ha signat la seva primera victòria a Transgrancanaria amb un temps de 14 hores, 40 minuts i 39 segons, classificant-se setena de la general. A més, es converteix en la primera corredora en baixar de les 15 hores en els 21 anys de la història de Transgrancanaria. Brutal.

Al darrera sense sorpreses. Jazmine Lowther ha estat segona amb un temps de 16:26:41, mentre que Clàudia Tremps repetiria la tercera posició aconseguida en 2022 en 16:33:34.