El Parc Natural de Collserola reunirà el proper dissabte prop de 500 corredors per viure la sisena edició del Gran Trail Collserola. Un esdeveniment que va néixer al 2013 amb l’objectiu de fer conèixer el pulmó verd de la ciutat de Barcelona i que, malauradament, ha vist restringit el seu aforament amb el pas dels anys per la normativa del mateix Parc. L’ encant de córrer entre el mar i la serralada litoral no té preu i és un autèntic privilegi poder gaudir d’aquesta meravella a tocar d’una gran ciutat.

La fisonomia del Gran Trail Collserola també s’ha anat transformant. Si bé els primers anys podiem disfrutar de diverses modalitats de cursa, el 2017 va consolidar una única opció: un circuit en forma de bucle de 76 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 2.600m a través dels racons més emblemàtics del Parc Natural. Encara que el seu recorregut pot semblar fàcil, representa un autèntic trencacames, acumulant una quarta part del seu desnivell en els últims quinze quilòmetres. Descobreix el recorregut pam a pam en el següent ENLLAÇ.

En quant als corredors més destacats, no hi faltaran corredors que han pujat dalt del podi en els darrers anys, com el danès Anders Aagaard (1r 2016), Sergi Masip (1r 2017), Miguel Ángel González (2n 2016), Julia Fatton (1a 2016 i 2017), Marta Prat (2a 2016) i Neus Rossinyol (3a 2017). Roser Español, bronze en la passada Ultra Pirineu, també serà de la partida i una de les candidates a la victòria.

Una de les novetats d’aquesta edició afectarà a la modalitat per relleus que es va instaurar al 2017. A diferència de l’any passat, els equips podran ser compostos de dos, tres, quatre o cinc corredors. Es podran fer tants relleus com es vulgui amb la premisa de fer-se únicament als avituallaments, on hi haurà una zona de control. L’equip Collseroling, liderat per Pau Bartoló i Andreu Simón, i Ashi Team, encapçalat per Pau Capell i Ernest Crespo seran, a priori, els que posaran més emoció en la victòria final.