Sables_7

El passat diumenge es va donar el tret de sortida a la 31a edició de la Marathon des Sables, la prova desèrtica més famosa del món. Un total de 1.109 corredors van prendre part de la primera etapa, de 34 quilòmetres, que unía les localitats Ouest Erg Chebbi i Erg Znaigui. Una etapa que va recórrer les dunes més altes del Marroc en primer terme, per acabar en un altiplà més rocós i tècnic, passant per la ciutat minera de M’Fiss. Aquesta primera etapa ja va passar factura a divuit participants que es veien obligats a abandonar després de patir el fort vent que va castigar durament els corredors.

L’etapa d’ahir dilluns, de 41 km, enllaçava les localitats de Erg Znaigui i Oued Moungarf. Una etapa dominada pels altiplans rocosos i absència de grans dunes que permetia als més ràpids imposar un ritme prou elevat.  El recorregut permitia conèixer els pintorescs pobles de Taouz i Jdaid.

Després de celebrar-se les dues primeres etapes de la Marathon des Sables, l’atleta espanyol Chema Martínez aguanta en el tercer escalafó del podi davant el domini del marroquí Rachid El Morabity, que sommia en revalidar la victòria aconseguida l’edició passada després de guanyar les dues primeres etapes.

Chema Martínez en tercera posició MDS 2016
Chema Martínez en tercera posició MDS 2016

En l’apartat femení, la brasilenya afincada a Catalunya Fernanda Maciel també es sitúa en tercera posició. La russa Natalia Sedykh domina de forma clara al imposar-se en les dues etapes, a més de situar-se en la onzena posició general.

El català Borja Orozco és el millor català d’entre els onze corredors participants:

Classificació dels corredors catalans després de la segona etapa
Classificació dels corredors catalans després de la segona etapa

L’etapa d’avui, de 37km, serà dominada de nou per la sorra i les dunes i pujarà al Jebel Foum Al OPath.

Classificació general (dues primeres etapes)

  1. Rachid El Morabity (MAR) 6:34:34
  2. Abdelkader El Moraziz (MAR) 6:35:36
  3. Chema Martínez (ESP) 7:03.36
  1. Natalia Sedykh (RUS) 7:51:06
  2. Nathalie Mauclair (FRA) 8:22:13
  3. Fernanda Maciel (BRA) 8:49:37