Damian Hall, vencedor d’una Spine Race sota zero

El guanyador i Jack Scott van creuar junts la meta, però una penalització de 41 minuts de Scott per un error de navegació dóna el triomf a Hall. Claire Bannwarth, virtual vencedora femenina i cinquena de la general

453

Després de 268 milles de pluja, vent, neu i temperatures sota zero Damian Hall i Jack Scott han tocat junts la paret de The Border Hotel, però va ser Hall qui s’ha endut la victòria després de la penalització d’Scott per un error de navegació en els primers compassos d’aquesta edició d’una Montane Spine Race que ha tornat a ser fidel al que se n’espera, èpica i dura. Scott va sortir del recorregut a Bellingham, cosa que li va suposar una penalització de 48 minuts, reduïda a 41 minuts després d’«aturar-se per ajudar un altre corredor que ho necessitava», reducció penalitzada al reglament. Per tant, els dos corredors d’Inov8 eren conscients que malgrat compartir moltes de les milles de la prova, arribar junts no els assegurava una victòria compartida. Van finalitzar amb un crono de 84 hores, 36 minuts i 24 segons.

Damian Hall és un dels corredors d’ultratrail més coneguts a la Gran Bretanya i té, per exemple, el FKT del Pennine Way. La Montane Spine Race li faltava al seu palmarès i aquest 2023, per fi, ho ha aconseguit. Un triomf que li queda un millor sabor de boca després de la seva retirada, quan marxava al capdavant, l’any passat. En aquesta ocasió va liderar des del principi amb Kim Collison, que finalment es va retirar i durant gran part del recorregut va marcar temps per sota del rècord de 83:12:23 establert per Jasmin Paris el 2019.

Les dures condicions hivernals d’aquest any el van obligar a reduir el ritme, no hi va haver rècord absolut però sí a la categoria masculina. Com a dada a tenir en compte, va ser líder de la cursa des de la primera milla i només va dormir 2 hores i vint minuts en total.

En categoria femenina la vencedora virtual és Claire Bannwarth, que es troba a unes milles de creuar la meta mentre escrivim aquesta crònica. De nou ha donat una lliçó de poder, dominant la Montane Spine Race de principi a fi i aconseguint a més actualment la cinquena posició general, havent estat tercera en molts moments de la prova.

Text: Territorio Trail Media. Foto: Spine Race