La mort d’un corredor txec accidentat durant la nit a la TDS ha tenyit de dol aquesta edició d’UTMB. Per causes que es desconeixen, el corredor s’ha accidentat uns vuitanta metres després del pas de Pralongnan (km 62,3), a 2.567m d’altitud, en un dels passos més enlairats del recorregut. Tot i la ràpida evacuació i trasllat al centre hospitalari, el final ha estat mortal.

L’accident ha provocat la neutralització de la prova per al miler de corredors que encara no havien arribat a la zona, que han estat dirigits a Bourg Saint Maurize, arribant pels seus mitjans. Els tres-cents corredors han pogut continuar.
Krogvig dona la campanada

En el plànol esportiu, la lluita per a la victòria ha estat realment frenètica. Les alternances al capdavant han estat constants, amb noms com Borja Fernández, Victor Mier, Marcos Ramos, Nicolas Gallot, Daniel Jung, Erik Krogvig, Benoite Girondel o Seth Swanson. Tots en un puny per un lloc a dalt de tot del podi.

Poc abans de caure la nit, les retirades se succeïen i el grup de davant es reduïa: Borja Fernández, un dels favorits, es retirava a Bourg Saint Maurice (km 50) per molèsties al peu, junt amb el francès Guillot, mentre que l’italià Daniel Jung ho feia a Beaufort (km 93).

El noruec Erik Krogvig, una de les sorpreses d’aquesta edició i que no sortia pràcticament a cap travessa, es posava al capdavant a meitat de cursa junt amb el francès Girondel. L’ascens al col du Joly (km 114) dictaria sentència i Krogvig ampliaria la seva avantatge sobre els seus perseguidors i creuar la línia de Chamonix amb un temps de 18:49:58, per davant dels francesos Girondel i Joyeux-Bouillon.

L’aragonès Marcos Ramos, que ha estat rondant les primeres posicions durant bona part de la cursa, no ha pogut fer res davant la rauxa de l’armada francesa i finalment ha estat cinquè. El català Victor Mier també ha fet una bona cursa, onzè, tot i que ha arribat just de forces a la part final.

Bohard es doctora a TDS

En la cursa femenina hem pogut veure una bonica disputa entre la gran favorita, la rusa Ekaterina Mityaeva, i una altra de les sorpreses pel gran públic, la francesa Manon Bohard. Mityaeva ha fet gala de la seva condició i ha liderat la cursa des del principi, estalonada per una Bohard amb ganes de gresca. En l’ascens al col du Joly, Bohard donava caça a una Mityaeva i ja no deixaria el lideratge fins a creuar la línia de Chamonix en 23:11:14. Manon Bohard, visiblement emocionada, dedicava el seu triomf al seu pare: el gran Patrick Bohard, guanyador TDS en 2009, Tor des Geants en 2015 i segon a l’Andorra Ultra Mític en 2018, entre altres curses d’envergadura.

Mityaeva deixaria escapar inclús el podi en la tram final, finalitzant en quarta posició per darrera de la italiana Guditta Turini i la hongaresa Ildiko Wermescher.

Enguany hi han participat fins a 32 corredors catalans. Podeu veure els resultats de tots ells en aquest enllaç (definitiu).

Classificació TDS 2021: 1. Erik-Sebastian Krogvig (18:49:58), 2. Benoite Girondel (18:59:19), 3. Arthur Joyeux-Bouillon (19:34:38); 1. Manon Bohard (23:11:14), 2. Guditta Turini (24:11:25), 3. Ildiko Wermescher (24:29:12)

Foto portada: UTMB