Més de 300 corredors a UT Montseny 2016
Més de 300 corredors a UT Montseny 2016

“No tinc paraules per descriure el que sento al guanyar el Campionat d’Espanya”. Aquesta va ser la primera frase que el bo de Gerard Morales (Buff) declarava només proclamar-se campió d’Espanya d’ultratrail al imposar-se la Ultra Montseny. Una cursa que va patir un gir radical al quilòmetre 20 quan, un sabotatge sofert a causa del desmarcatge malintencionat en un punt del recorregut, va fer perdre els cinc corredors que comandaven la prova.

Encara negra nit de dissabte, el poble de Viladrau (Vallès Oriental) donava el tret de sortida de la Ultra Montseny, amb més de tres-cents participants disposats a recórrer els 80km i 4.500m de desnivell positiu. El primers quilòmetres de cursa eren comandats pel basc Jokin Lizeaga, que es retiraria prematurament a Sant Marçal per una torçada al turmell. El canari Cristofer Clemente liderava al pas pel Turó de l’Home, seguit de ben a prop per Miguel Caballero, David Coma, Gerard Morales, Álex Izquierdo i Jordi Gamito. En el descens posterior esdevindria el desmarcatge que marcaria la cursa i penalitzaria als mateixos, amb retirada de Clemente i Caballero i obligant a la remuntada de la resta. Mentre, arribava el “pelotón” al poble de Montseny (km24), comandat per Sebas Sánchez, David Lutzardo i Pau Bartoló entre altres. Coma i Morales realitzarien una remuntada espectacular fins a posar-se al capdavant de nou.

El Pla del Cafè, cosa de tres i desenllaç inesperat

Sebas Sánchez arribaria molt fort i concentrat al Pla del Cafè (km54), amb lleugera avantatge sobre “Blacky” i Bartoló. David Coma es despenjaria del grup perseguidor amb problemes estomacals que l’obligarien a la retirada i deixaria que la cursa fos cosa de tres. La emoció estava assegurada i es decidiria als instants finals. Gerard Morales seria el més fort de tots tres i avançaria a Sebas Sánchez a cinc quilòmetres del final, cop definitiu per entrar triomfant a l’arribada de Viladrau i convertir-se en el nou campió d’Espanya d’ultratrail després de 8:18:53. “Em sento molt feliç per haver guanyat i més amb el nivell que hi havia. Li devia una a Sebas, que em va guanyar a la passada Buff Epic Run Aigüestortes. Més que content” –declarava exultant. Sebas Sánchez (Marathon Crevillent) arribava en segona posició després de 8:21:45 i Pau Bartoló (Buff) completava el podi en 8:29:49.

Gemma Arenas, campiona d’Espanya

En l’apartat femení, Gemma Arenas (Selección Andaluza) complia la condició de favorita revalidant de nou el títol aconseguit la temporada passada. Arenas ha realitzat una cursa molt intel·ligent junt amb la seva companya de selecció Eva Maria Moreda. Però la experiència i el domini d’ Arenas en trams més corredors l’han dut a la victòria aturant el crono en 9:17:35, a tant sols 37 segons de la seva compatriota. “Eva Maria ha realitzat una gran cursa, no m’ha deixat les coses fàcils. Molt satisfeta” –declarava la campiona Gemma Arenas. Mercedes Pila (Selección Madrileña) completava el podi femení després de 9:40:06.

La Selecció Catalana Curses de Muntanya FEEC, resultats dispars

Davant els abandonaments de Miguel Caballero, Jordi Gamito i David Coma, Laia Díez fou la millor catalana entrant en setena posició femenina. Carles Sánchez (10è) i Álex Izquierdo (24è) han estat els altres resultats catalans.

Veure galeria fotografies TrailPhoto

Classificació General Ultra Montseny 2016