Iu Jaume i Mireia Perpinyà estrenen la Trail Verdera

1315

La població de Palau-saverdera (Alt Empordà) va viure dissabte el naixement d’una nova cursa a la comarca: la Trail Verdera, organitzada per la Associació Excursionista Balcó de l’Empordà, amb la finalitat de donar a conèixer la bellesa paisatgística de la Serra de Verdera i oferir una activitat lúdica i esportiva a la gent de l’entorn.

Aquesta primera edició va comptar amb uns 85 participants, que van gaudir d’un exigent circuit de poc més de 10 quilòmetres i un desnivell de pujada de 770 metres. El recorregut va recórrer llocs tant emblemàtics com l’ermita de Sant Onofre, el castell de Sant Salvador de Verdera -punt més àlgid de la cursa-, el monestir de Sant Pere de Roda o el conjunt arqueològic de Santa Elena.

La jornada es va veure marcada per una forta xafogor, degut a la boira que imperava a la part més alta de la Serra de Verdera.

La cursa femenina va ser molt disputada entre Mireia Perpinyà i Emma Riera, essent la primera qui es van endur el gat a l’aigua en una espectacular descens pel Rec del Bac. Mireia Pla les ha acompanyat al podi després d’una dura lluita amb Fatemeh Khalajhedayati.

En homes no hi ha hagut color. Iu Jaume ha dominat de cap a cap, sense donar cap opció a la resta de participants, volant literalment per un traçat amb pujades i baixades de vertigen, estant molt a prop de completar el recorregut en menys d’una hora. L’han acompanyat al podi Hèctor Pérez i Raimon Casanovas.

Classificacions Trail Verdera 2021

Foto portada: Maria Antònia Barceló