Curses per Muntanya FEEC 2023

4926

La FEEC ha presentat els calendaris de Curses per Muntanya pel proper 2023. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya aposta per una revolució en el seu calendari, canviant pràcticament totes les proves que hi han format part durant els últims dos anys.

La Copa Catalana seguirà sent un dels criteris que se seguiran per poder disputar els campionats estatals i la copa del món amb la Selecció Catalana de curses per muntanya. El seleccionador, Pere Rullan, seguirà les diferents competicions per poder escollir aquells esportistes que portin la samarreta de la selecció catalana en proves estatals i internacionals.

Copa Catalana de Curses per Muntanya

La competició més veterana celebrarà la seva vint-i-unena edició, amb un calendari format per 5 proves:

El 23è Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya se celebrarà a Alcanar el 24 de setembre a la Pujada al Montsià, organitzada per l’Agrupació Excursionista d’Alcanar. Els nous campions buscaran agafar el relleu d‘Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Núria Gil (CE l’Areny) que es van imposar en la darrera edició.

La Cameta Coixa, organitzada pel CEM, acollirà el campionat de Catalunya per equips

La Copa de curses verticals celebra el tretzè aniversari

Per la seva banda, la Copa Catalana de Curses Verticals viurà la seva tretzena edició amb quatre proves força estimades pels amants d’aquesta disciplina esportiva. La principal novetat serà la inclusió d’una prova andorrana al calendari: la Casamanya Extrem.

Pel que fa al campionat de Catalunya de l’especialitat es disputarà en una de les mítiques curses verticals de casa nostra: la Cara Amón, que se celebrarà el 27 de maig a Barruera. La prova servirà per coronar al campió català de curses verticals, títol actualment en possessió d’Arnau Aranda (AE Matxacuca) i Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà).

Copa de Curses d’ultraresistència 

La FEEC està treballant per tancar el calendari de la 11a Copa Catalana de Curses d’ultresistència, que es farà públic en els propers dies.

Mentrestant, ja sabem les dates dels campionats de Catalunya de l’especialitat. La Ultra Trail Serra de Montsant decidirà el títol individual el 7 d’octubre, mentre que la Berga Trail (Ultra Ensija) acollirà el campionat per equips el 20 de maig.

Text i foto: Albert Torrent