Segona etapa a #PSR16 (38,2km i 1.650m D+). Etapa de transició que ha servit per deixar enrere la comarca del Ripollès i introduir-se a la Cerdanya a través del sender Pirenaic GR-11, en una jornada marcada per l’ambient solejat i la forta calor que porta setmanes regnant al nostre Pirineu.

Els onze equips participants han sortit a primera hora del matí des de la població de Queralbs i han pogut gaudir de les gorges de la Font de l’Home Mort, l’espessa avetosa del collet de les Barraques i el pintoresc poble de Dòrria abans de baixar a la plana de la Cerdanya pel coll de la Creu de Meians i cercar la plaça de l’esglèsia de Puigcerdà.

En quant a la competició, segueix el domini incontestable de la parella formada per Pere Aurell i Ragna Debats (Tuga Active Wear/BV Sport España), que han tornat a vèncer de forma còmode després de 3h57’30”. Els txecs Jan Bartas i Zuzana Urbancova (Hanibal CZ) han tornat ha copar la segona posició després de 4h58’56” i sembla que es senten còmodes actuant com a comparses d’uns líders intractables. La tercera posició d’avui ha estat més renyida, dominada en un principi per Dolors Morcillo i Francesc Garrido (Tuga Outdoor Team) fins a l’entrada a la Cerdanya, on s’han vist superats per la parella Mikel Leal i José María Sánchez (Mugalaris).

Hem de lamentar l’abandonament d’un participant de l’equip Orgull Torderenc Adventure. No obstant, la nostra filosofia és que tothom pugui gaudir de l’esdeveniment fins al final i, si es troba amb condicions, demà podrà ser de la partida encara que sense puntuació.

La tercera etapa de demà serà la més llarga de les set que es disputaran (45km i 2.500m de desnivell positiu) i servirà per entrar en territori andorrà fins cercar la parròquia d’Encamp, després de creuar la Cerdanya i passar molt a prop del mític Puigpedrós (2.914m).

Classificació 2a etapa i general

Texte ©Albert Torrent-Ultres Catalunya / Fotografia ©Jordi Santacana