Les 200 milles, la gran novetat de l’Ultra Trail Tarragona

La nova proposta de la cursa tarragonina comptarà, a partir de dimecres, amb alguns dels millors especialistes en megaultres com Luca Papi, Simon Gfeller, Eugeni Rosselló, Oriol Antolí o Claire Bannwarth.

1540

Falten poques hores perquè comenci la nova i brutal proposta de l’Ultra Trail de Tarragona Sport HG, un desafiament de 200 milles (328 km) que recorrerà gran part de les muntanyes de la Costa Daurada. Serà una estrena amb magnificència, que comptarà amb alguns dels millors corredors del món en les conegudes com ‘megaultres’, curses en què els quilòmetres se sumen per centenars i en què arribar fins a la meta és una aventura de diversos dies.

I entre els corredors més destacats, a més de Simon Gfeller, hi haurà l’italià Luca Papi, vencedor diverses vegades de Trangrancanaria 360º, o els d’Eugeni Rosselló i Oriol Antolí. Potser aquests són els noms més sonats, però caldrà estar també atents a una sèrie d’outsiders com Javi Puit, que podrien donar més d’una sorpresa. Entre les dones, sobresurt la participació de la francesa Claire Bannwarth, capaç fins i tot de vèncer els nois com a la Portugal 281 Ultramarathon.

Fins a nou nacionalitats, incloent Austràlia, República Txeca, Grècia, Romania o Brasil, estaran representades a la UTTGN 200 ARCh MAX 2022, donant l’orientació internacional que busca l’organització des dels seus inicis.

Amb un recorregut al llarg de les comarques del Tarragonès-Alt Camp-Conca de Barberà-Priorat-Baix Camp, a través d’alguns dels senders GR que travessen la província, passarà per zones turístiques d’interior com la Ruta del Cister, els tres monestirs que la conformen, les muntanyes de Prades, Vilanova de Prades amb una base de vida al Càmping Serra de Prades, per seguir cap al parc natural de la Serra del Montsant, passant per la Morera del Montsant i la Cartoixa d’Escaladei, per seguir cap al sender GR174 al llarg del Priorat, per interceptar el GR7 per tornar de nou a Tarragona per Alforja, ermita Puigcerver, on tindran la seva segona base de vida els participants, retornant per Arbolí, Montral, la Riba cap al Tarragonès, acabant la travessia de nou al Club Tennis Tarragona.

L’Ultra Trail de Tarragona Sport HG es complementa amb les distàncies habituals de 100 km, ultra, marató i mitja marató

L’ajuda de clubs del territori com l’Aritjol de la Selva del Camp, els Corredellons de Vilabella, la Rodonya Team, l’Alliberadrenalina de Tarragona o el Mountain Trail Vilaseca complementen l’excel·lent aposta de la secció de running del Club Tennis Tarragona, que ha apostat juntament amb la direcció habitual de carrera que està a les mans de trail.cat.

“Ha estat una satisfacció enorme alhora que sorprenent, posar a la línia de sortida d’aquestes 200 milles fins a 70 participants. Tot un èxit en curses de llarga distància que permet complementar la resta de distàncies del projecte de la UTTGN, un projecte de ciutat per apropar el trail running a Tarragona”, ha destacat Dani Buyo, director de la UTTGN.

La prova repetirà dins del circuit internacional Outdoor Race World Tour que rellança la seva presència a diferents continents després d’aquestes dues temporades ha contingut les seves operacions, però que els anys següents tornarà a posar Tarragona al mapa mundial del trail running.