El refugi Cap de Rec i el seu magnífic entorn tornaran a acollir el proper cap de setmana una nova edició de la LlesXtrail. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’uns 300 corredors i representarà la segona prova puntuable del circuit.

La Marathon, de 35km i 1.296m de desnivell positiu, transitarà primer pel pintoresc paratge de la vall de la Llosa, passant per l’antic castell que li dona nom a la vall. Seguidament tornarà a Cap de Rec per fer un ascens per les Pollineres fins a arribar a peus dels estanys de la Pera i tornar al refugi pel Pradell. El recorregut combina pastures amb frondoses pinedes de pi negre típiques del bosc subalpí pirinenc.

La Marathon Xtrail Cup s’inicia a Lles, on Miguel Ángel González i Jordi Delgado seran els que, a priori, posaran emoció al capdavant. En dones, destaquem la participació de Belén Simarro, Vanessa Moreno i Maite Rivero.

La Trail, de 20,5km i 669m de desnivell positiu, obviarà el tram de la vall de la Llosa i pujarà directament als estanys de la Pera, tocant sostre als 2.337m d’alçada.

El balear Álex Urbina podria aprofitar l’absència de David Prades, actual líder de la modalitat, per a situar-se al capdavant en la classificació. En dones, Mesi Arcos està de dolç i espera repetir triomf, tal i com va fer a Ensija, i afiançar el seu lideratge davant corredores com Miriam Moreno, Cris Milla, Erika Núñez i Nerea Tenorio.

La Short, de 14,5km i 608m de desnivell positiu, no ascendirà a estanys de la Pera però realitzarà el tram de la vall de la Llosa, visitant el bucòlic poble de Viliella. Serà l’inici de la Short Xtrail Cup i, com a novetat d’enguany, es podrà fer caminant.

No podia faltar també la cursa dirigida per als més petits de la casa. La Lles Xtrail Kids, adreçada per a nens entre 5 i 14 anys, oferirà varies curses en l’entorn del refugi Cap de Rec. Hores d’ara, ja hi ha 35 nens inscrits!

Per a tots aquells que no es vulguin perdre l’oportunitat de córrer per aquests paratges, les inscripcions romandran obertes fins el dia abans de la prova en aquest enllaç.

Per a tots aquella que vagin la tarda de dissabte a recollir el dorsal (a partir de les 17h), podran assistir a la xerrada (19h) de la nutricionista Anna Grífols sobre “com preparar una marató”.