El passat 18 de desembre es va presentar al museu Colet de Barcelona el nou projecte Alpinultras, un nou concepte que potenciarà les millors travesses d’ultrafons d’alta muntanya de l’Estat, sense descartar en un futur saltar a la vessant francesa.

El projecte presenta tres branques fonamentals:

El segell d’Alpinultras estarà destinat a aquells circuits o travesses de llarga distància per alta muntanya que compleixin valors com el ser organitzades per entitats/persones de la zona per tal d’enriquir el territori, que tinguin caràcter alpí i sobrepassin els 2.000 metres d’altitud i, sobretot, que siguin respetuoses amb el medi ambient. Per aquest proper 2016 disposaran del segell fins a cinc proves, tres d’elles a territori català: Emmona Ultra Trail, Ultra Trail Valls d’Àneu, Rialp Matxicots, Canfranc-Canfranc (Aragó) i Desafío El Cainejo (Astúries).

Per a valorar les futures sol·licituds per a obtenir el segell Alpinultras, s’ha creat una comissió formada per les organitzacions actuals, per corredors experimentats com la catalana Anna Comet i l’andorrà Carles Rossell, per Albert Jorquera com a director de comunicació i Sergio Garasa com a director del projecte.

La creació d’un circuit que aglutinarà aquelles proves que disposin del segell Alpinultras i vulguin prendre part per tal d’oferir al participant un estímul per a conèixer nous territoris. El proper 2016 comptarà amb tres proves:

Emmona Ultra Trail (27 maig): 129 km i 10.194m D+

Ultra Trail Valls d’Àneu (2 juliol): 92 km i 7.344m D+

Canfranc-Canfranc (10 setembre): 100 km i 8.848m D+

Com a record per als qui completin les tres travesses, rebran un exclusiu folre Micropolar Raider de la marca Raidlight.

A cada una de les proves es durà un estudi mèdic, encapçalat per l’equip mèdic del Dr. Vicente Clemente de la Universidad Europea de Madrid, per tal de vetllar per la seguretat dels participants. S’analitzarà i avaluarà l’estat de salut de cada corredor que ho desitgi abans i després de la prova, amb la finalitat de disposar de dades per gaudir de l’esport d’una forma segura.

Fotos (c) Alpin Ultras