Fins a 67 corredors de 25 nacionalitats diferents prendran part aquest dissabte de la gran final de les Skyrunner World Series després de guanyar-se la seva participació, no sense suor, durant la temporada. 

Una competició que enguany ha guanyat en pes amb un format atractiu, la creació d’un rànquing únic i la inclusió d’una gran final en la que tot està per decidir. En aquest sentit, la Skymaster de Limone serà força emocionant, ja que una mala cursa d’algun dels corredors capdavanters pot engegar a rodar tota la brillant temporada. També caldrà comptar amb altres actors que potser no es juguen el títol però que poden perjudicar a altres que si que ho estiguin fent. Amb aquestes premisses, de ben segur que els corredors ho donaran tot lliurant un gran espectacle. 

Prenent en consideració que l’última prova atorgarà més del doble de punts que cap altra de les quinze proves del circuit (1r 250, 2n 200, 3r 175, etc), les combinacions per ser campió són múltiples i caldrà tirar de calculadora:

Oriol Cardona i Sheila Avilés arriben com a líders

Oriol Cardona (Team Dynafit) arriba a la gran final com a líder de la competició, per davant de Ruy Ueda, Zaid Ait Malek, Jonathan Albon i Daniel Antonioli, separats entre ells per menys de 70 punts. Enguany s’ha destapat com a un dels millors corredors del món, realitzant una temporada espectacular (2n Mt Awa Skyrace, 2n Yading Skyrace, 3r Livigno i 1r Buff Epic Trail), només superat pel japonès Ruy Ueda. Repetir a Limone les bones actuacions de 2017 (4t) i 2018 (3r) li assegurarien pràcticament el títol de campió del món. 

Per a Sheila Avilés (Adidas Terrex Internacional) també seria la culminació d’any per emmarcar. A més d’obtenir el bronze en el Campionat del món Trailrunning IAAF, els seus resultats en les Skyrunner World Series han estat brillants (1a Livigno, 1a Buff Epic, 1a Comapedrosa, 2a ZacUP Skyrace i 4a Mt Awa Skyrace), arribant a l’última prova com a líder destacada amb 60 punts per davant de Ragna Debats i de 72 punts respecte la sueca Johanna Åström. La igualadina compta amb dues participacions anteriors a Limone (5a 2017 i 3a 2018), resultats que l’aproparien al merescut títol.

Per la seva banda, Debats (Merrel) arriba al final d’una temporada brillant. A les seves actuacions exòtiques pel món (1a Marathon des Sables i 3a The Coastal Challenge Costa Rica) s’hi sumen victòries de prestigi a CCC Mont Blanc i Transvulcania i un notable concurs a les Skyrunner World Series (1a Royal Ultra Sky, 2a Yading Skyrun, 2a Olympus Marathon i 4a Buff Epic Trail).

A més dels anomenats, deu són els corredors catalans que es van guanyar la seva participació a les Skymasters de Limone: Ester Casajuana, Roser Español, Silvia Puigarnau, Clàudia Sabata, Eli Gordón, Marc Pinsach, Pere Aurell, Eduard Hernández, Jan Margarit i Pere Rullan.

Una cursa redissenyada per a la ocasió

Tot i que gran part dels corredors que disputaran la final coneixen bé el terreny de la Limone Skyrace per anteriors participacions, enguany la prova ha estat redissenyada per aquesta gran final de les Skymasters. Al seu recorregut de 27km i D+2600m, se li ha afegit un nou ascens tècnic fins al cim del Monte Carona, mantenint l’essència exigent tant coneguda.

Fotos collage portada © Skyrunning