El passat cap de setmana es va celebrar a Braga (Portugal) els sisè Campionat del món de Trail de la IAAF, en la Transpeneda Gerês. La prova, de 85 quilòmetres i 4.600m de desnivell positiu, va ser guanyada per la selecció francesa després de fer bo els resultats obtinguts per Nicolas Martin (2n), Sylvain Court (3r) i Caroline Chaverot, aquesta última alçant-se com a vencedora en l’apartat femení. La delegació espanyola va aconseguir la medalla de plata, on Luis Alberto Hernando es va embutxacar la victòria arrodonint un any excepcional. Bona cursa també per la càntabra Azara García, ocupant la segona posició del podi femení. Gemma Arenas (5a), Tòfol Castanyer (8è) i Yeray Duran (14è) van aconseguir els millors resultats espanyols.

Selecció Espanyola celebrant la medalla de plata. (c) Territorio Trail
Selecció Espanyola celebrant la medalla de plata. (c) Territorio Trail

El corredor català Pau Capell també va fer una molt bona cursa, ocupant la onzena posició general i tercer millor corredor espanyol. Així va ser la seva cursa : “La sortida va ser molt ràpida, intentant aguantar en el grup capdavanter d’uns trenta corredors. Fins al quilòmetre trenta no em vaig sentir còmode, però a partir d’allà vaig començar a remuntar posicions fins a apropar-me a uns tres minuts de Tòfol. Feia molta calor i xafogor que em va fer afluixar una mica per arribar bé fins al final, ja que era fàcil deshidratar-se. Acabo amb bon sabor de boca i molt content per ajudar a aconseguir la medalla de plata per seleccions”.

“No s’ha de barrejar l’esport amb política”

Treu ferro sobre la polèmica suscitada per portar una cinta amb els colors de Catalunya penjada a la motxilla: “Vaig dur-la només per a que m’acompanyés durant la cursa, sense intenció d’ofendre a ningú. Els corredors estem per córrer i no cal barrejar esport i política. Deixem als polítics que s’ocupin d’aquests temes. Una anècdota que no ha de deslluir el bon resultat que vam aconseguir des de la selecció espanyola”.

Per sobre de tota aquesta polèmica, “em quedo amb l’ambient tant bo que hi ha hagut dins el grup. Compartir aquests dies amb aquests corredors ha estat excepcional. Si la selecció espanyola vol comptar amb mi en una propera ocasió, allà estaré per donar-ho tot”.

Foto portada: (c) JCD Fotografía / Trail Run