D’origen nòrdic i amb gran tradició al Pirineu francès, les curses per muntanya sobre neu o snow running han anat incorporant-se mica en mica al nostre país per omplir, junt amb les competicions de raquetes de neu, el buit que deixa el calendari en l’època hivernal. Avui parlarem sobre la Polärtic, una cursa de snow running que es disputarà el proper dissabte 23 de febrer de 2019 a la Vall de Núria (Ripollès).

Un dels atractius de la Polärtic és l’hora de sortida dels circuits, de 12 i 6 quilòmetres, que es realitza en l’ocàs del dia amb els últims raigs de sol. Aquest fet transforma  el màgic entorn de la Vall de Núria en una llarga cuca de llums. A més, també hi haurà la modalitat Canicross per a qui vulgui córrer amb el seu gos. Aquesta segona edició serà l’escenari del primer Campionat de Catalunya de Snow Running.

El Santuari de Núria, màgic enclau de la Polärtic | Foto: © Jordi Santacana Fotografia

Què cal tenir en compte?

Tot i que les distàncies de cursa no són extremadament llargues, la Vall de Núria es situa a dos mil metres d’altitud. Per tant, caldrà equipar-se adequadament amb roba d’abric per resguardar-se de les baixes temperatures. També tindrem en compte que estarem en condicions d’hipòxia, així que la demanda d’oxigen augmentarà en aquesta alçada. A més, el fet de córrer sobre la neu ens obligarà a portar unes sabatilles amb tacs en bon estat i uns grampons o cadenes de neu adaptables a aquestes.

Les inscripcions ja resten obertes a través del seu web. Recordeu que tots els seguidors d’Ultres Catalunya podeu gaudir d’un 10% de descompte en la inscripció utilitzant el nostre codi promocional (Codi: ULTRES CATALUNYA).