Roser Español i Julen Calvó, nous campions d’ultres al Montsant

413

L’Ultra Trail Serra de Montsant va celebrar la seva catorzena edició amb 800 participants de més de 20 nacionalitats diferents i amb una participació femenina de rècord.

La prova ultra de 63 quilòmetres i 3470 metres de desnivell va estar dominada per Julen Calvó qui va completar el recorregut en un temps de 7 hores i 5 minuts, mentre que Roser Español va guanyar la categoria femenina en 9 hores i 25 minuts. Van acompanyar-los al pòdium Francisco Díaz i Isaac Salvat al masculí i Laia Gilibets i Covi Robles al femení. Amb aquesta victòria, Julen Calvó i Roser Español, sumen al seu palmarès el títol de campions de Catalunya 2023 de curses d’ultraresistència de la FEEC.

El mateix dissabte va donar-se la sortida de la marató, un total de 44 quilòmetres amb 2343 metres de desnivell positiu. Les victòries van ser per l’andalús Pablo Antonio Aranda amb 5 hores 52 minuts i la canària Claudia Mola en 6 hores i 23 minuts.

Durant tot el cap de setmana les temperatures van ser molt elevades, arribant en alguns moments al voltant dels 30 graus i fent que els corredors haguessin de gestionar al màxim les seves forces, així com les reserves d’aigua.

En la segona jornada van disputar-se diverses distàncies, totes elles van formar part de la lliga Evadict Trail Sèries i de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. Els campions als 25km van ser Ramon Caballeria i Eva Cristina Llobat. Aquesta victòria li serveix a Llobat per mantenir el lideratge de la competició, amb permís de Sergi Beltran i Maria Benito, avui segons, que arribaran a l’última prova de la Copa amb moltes possibilitats d’èxit. Pel que fa a la distància d’11 quilòmetres Lluc Torné i Carla Gonzàlez, van pujar a lo més alt del podi.

Menció especial per la prova start trail de 7000 metres, va aplegar a la línia de sortida a les joves promeses catalanes de les curses per muntanya, amb victòries finals de Nil Rovira i Laia Alonso en categoria cadet i Duina Borredà i Ernest Torrent en infantil.

De nou el repte més extrem va ser la ‘Montsant Stage Run’. Dues proves en dues jornades, amb un total de 88 quilòmetres i 4733 metres de desnivell positiu. Victòria masculina de Norbert Llobera en 11 hores i 24 minuts i femenina per Thordis Hrafnkelsdottir en 16 hores i 15 minuts.

Els caminadors també van tenir el seu espai en l’esdeveniment, que va comptar amb més de 100 islandesos que van acudir en massa fins al territori Montsant per gaudir i reconèixer els camins més pròxims a la localitat d’Ulldemolins així com de la resta del Parc Natural de la Serra del Montsant.