El proper divendres, l’illa de Gran Canaria acollirà una nova edició de la prestigiosa Transgrancanaria, que donarà el tret de sortida al calendari internacional de curses de muntanya a Espanya, puntuable pels circuits de la Ultra Trail World Tour i Spain Ultra Cup. Fins allà viatjaran prop d’un centenar de corredors catalans (llistat complert aquí) entre els 3.400 participants de 65 nacionalitats que prendran la sortida en alguna de les cinc modalitats de cursa que ofereix la organització. Un esdeveniment de renom que atrau als millors corredors del món.

La prova reina, amb sortida divendres a les onze de la nit (hora insular) serà sense dubte la més llarga, amb 125km i 8.000m de desnivell positiu, que travessa l’illa de Gran Canaria de nord a sud i de costa a costa, passant per llocs emblemàtics com el Roque Nublo o el Pico de las Nieves. El grec Gediminas Grinius, guanyador de l’edició passada, serà el gran rival a batre, junt amb Sebastien Chaigneu, Antoine Guillón o Sebastien Chourier. Els catalans Pau Capell –guanyador de la categoria Advanced 2015-, Jordi Gamito, Pau Bartoló, Gerard Morales, Toti Bes i David Coma lluitaran les seves opcions a podi.

Pau Capell a Transgrancanaria 2015. (c) Marta Bacardit
Pau Capell a Transgrancanaria 2015. (c) Marta Bacardit

El santboià Pau Capell (Compressport) serà, sense dubte, un dels tapats. Després d’arrencar l’any amb una magnífica quarta posició a Hong Kong, dóna el salt a la categoria estrella de Transgrancanaria: “L’afronto amb moltes ganes. Em sento bé. Porto unes dies reconeixent el terreny amb Jordi Gamito. Sortiré sense pressió i a perseguir els bons”.

En categoria femenina, Núria Picas (Buff) torna a l’illa canària per revalidar les seves victòries en 2014 i 2015: “Estic molt motivada. El nivell per aquesta edició serà altíssim i l’exigència màxima. No m’agrada el paper de favorita, però sumar una nova victòria a Transgrancanaria em faria agafar confiança per la resta de la temporada”. Entre les seves rivals trobem a Lisa Borzani, Li Dong i les basques Uxue Fraile i Silvia Trigueros. Finalment, la manresana Laia Díez (Compressport) serà baixa d’última hora per grip.

Núria Picas, pensativa, en la passada edició. (c) Marta Bacardit
Núria Picas, pensativa, en la passada edició. (c) Marta Bacardit

La modalitat Advanced, de 83km i 4.300m de desnivell positiu, tindrà sortida dissabte a les set del matí i unirà les localitats de Fontanales i Maspalomas amb un recorregut de nord a sud, serà puntuable per la Spain Ultra Cup i Campionat de Canàries d’ultratrail. Entre els favorits trobem Christophe Le Saux, Sebas Sánchez, David Luztardo o els catalans Xavi Llamas, Miguel Ángel González i Tomàs Zapata. També hi prendrà part l’actual campió de la Copa d’Espanya d’ultratrails, el corredor de Caparroso Daniel Aguirre (Land): “L’he preparada a consciència, ja que és un dels meus objectius de la temporada. Crec que puc donar un bon rendiment, ja que és un recorregut força ràpid i s’ajusta a les meves característiques”.

En fèmines, estaran lluitant pel podi noms com Sonia Escuriola, Xari Adrián, Mercedes Pila i Alícia Chaveli.

Foto portada (c) Marta Bacardit