Si algú de fora ens preguntés quines són les curses TOP a Catalunya, sense dubte entre elles estaria la Trencacims de Paüls. Però no només perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè també ho reafirmen els mateixos corredors. De fet, aquesta sisena edició batrà el rècord de participació amb més de set-cents corredors disposats a gaudir dels paratges del Parc Natural dels Ports. No sense abans posar-se la pell de gallina en una sortida espectacular pels carrers de la localitat ebrenca, engalanada amb torxes de foc i sota els acords de la cançó més popular de l’Electrica Dharma “La presó del rei de França”, convertida ja en un himne.

Recorreguts i favorits

La ultramarató, amb 50 quilòmetres i 4.400m de desnivell positiu, consolida el seu recorregut tècnic i trencacames visitant llocs amb encant, com el pas de la Finella, el Tossal d’Engrilló o Sant Roc. Entre els favorits per a la victòria trobarem a Dani Aguirre, Josep CuadratAnder Cangas, Ferran Sampere i Miguel Ángel González en l’apartat masculí; en dones preveiem una magnífica lluita entre les tres primeres classificades de l’edició passada, Susana Rivero, Sonia Regueiro i Lucia Caballero. Caldrà estar atents a la participació de l’alemany Jojo Klein (Adidas), que ha escollit la prova ebrenca com a preparació pel proper Campionat del món de curses per muntanya que es celebrarà el proper mes de maig a Penyagolosa (Castelló).

Si dissabte l’espectacle estarà en la ultramarató, diumenge serà en la modalitat de mitja marató, de 23 quilòmetres i 1.932m de desnivell positiu, on es concentrarà un bon nombre de corredors de nivell. En dones, el cartell de favorites és espectacular amb Ragna Debats i Giulia Portaluri; Mesi Arcos causa baixa d’ultima hora. En homes destaquem a Carles Bartrina com un dels corredors a tenir en compte.

La festa s’arrodonirà amb una marxa popular de 13 quilòmetres per les rodalies de Paüls.