La setena edició de la Trencacims Paüls arrencarà divendres amb prop de 750 corredors. La prova arriba amb novetats amb la incorporació d’una prova vertical i un nou format de tres etapes pels qui vulguin gaudir de l’entorn del Parc Natural dels Ports de forma exhaustiva.

El recorregut de la clàssica Ultramarató, de 50km i un desnivell de 4000m, serà renovat pràcticament en la seva totalitat. Tanmateix, seguirà passant per llocs emblemàtics com Gilaberta, el Tossal d’Engrilló, la Punta de l’Aigua o Sant Roc. Aquesta prova servirà com a tret de sortida de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC. Entre els corredors més destacats trobarem a Abel Carretero, Carles Bartrina, Josep Cuadrat, Victor del Águila, Lluisma Mas en quant a l’apartat masculí. En dones la guanyadora de les últimes dues edicions, Susana Rivero, serà la principal rival a batre. Davant tindrà a corredores de la talla de Mayte Hinojosa, Tati Orquiola i Silvia Puigarnau.

Una altra de les novetats serà la incorporació d’una prova vertical per al vespre de divendres. Des del mateix poble de Paüls es farà l’ascens a la Punta de l’Aigua salvant un desnivell de 750m en poc més de quatre quilòmetres, a la vegada que hi haurà dues classificacions: la vertical i Up&Down. La mitja marató i la marxa popular completaran el programa per d’aquesta edició.

I pels amants dels esdeveniments amb format de tres etapes, l’organització ha decidit crear la Trencacims 7000. La prova aglutinarà la Up&Down Vertical, de 10km i 850+, que combina el Km Vertical Trencacims i un descens tècnic al poble. Continuarà dissabte amb l’Ultramarató per acabar diumenge amb la clàssica Mitja Marató, de 23km i 1950+.

Foto portada © Cristina Caminero