Aquest cop viatjarem al Parque Natural del Lago de Sanabria (Zamora), on els propers 5, 6 i 7 d’octubre es celebrarà la segona edició de la Ultra Sanabria by Stages. Confirmats corredors de tots els punts de la Península, disposa de tres circuits per etapes de 110, 62 i 45 quilòmetres i dues proves individuals de 34 i 19 quilòmetres.

El Parque Natural del Lago de Sanabria y Sierras de Segundera y de Portova va ser creat al 1978 -i ampliat el passat 2017- per preservar la morfologia que van esculpir en les seves roques els glaciars quaternaris. Amb més de 30.000 hectàrees, acull un paisatge impressionant ple de llacs, gorges, rodejat de frondosa vegetació i innombrables cascades d’aigua. El lago de Sanabria, d’origen glacial, constitueix el més gran de tota la Península Ibèrica. Sense dubte, un lloc ideal per a organitzar un esdeveniment de trail running com aquest, liderat per la Diputació de Zamora i que compta amb el suport de la Agrupación Montañera, el Club de Montañismo Sanabria, els Traileros de la Culebra i el Trail Run Sport Toro.

Amb cinc modalitats, destaca la competició ultra, dividida en tres etapes amb un total de 110 quilòmetres i més de 6.000m de desnivell positiu, inclourà un ascens al Pico Vizcodillo (2.124m) i es sumarà a llocs emblemàtics com el Cañón del Tera, la Laguna de los Peces o la Senda de los Monjes. Aquells participants que completin aquesta modalitat, tindran 4 punts ITRA.

La marató dividirà els seus 42 quilòmetres i 2.500m de desnivell positiu també en tres jornades, en una proposta ideal per a iniciar-se en les curses per etapes; mentre que una de les grans novetats de 2018 estarà al Gran Trail. Aquest circuit comptarà amb un recorregut de 62 quilòmetres i 3.000m de desnivell positiu en tres dies i també arribarà als racons més bells del Parque Natural Lago de Sanabria y alrededores. Atorgarà fins a 2 punts ITRA. 

Als tres circuits, es sumaran dues carreres individuals, que permetran gaudir de la comarca a aquells esportistes que només vulguin realitzar una etapa. El Gran Premio Maratón Sanabria es desenvoluparà en la jornada de dissabte i comptarà amb 19 quilòmetres; mentre que el Gran Premio Ultra Sanabria es desenvoluparà el diumenge amb 34 quilòmetres i 1.500m de desnivell positiu, que atorgarà 1 punt ITRA.

Encara sou a temps per a fer inscripció a través del seu web oficial.