Ultra Trail Valls d’Àneu 2017: Crònica d’un desenllaç inesperat. Alberto Vinagre, Genís Zapater i Tina Bes campions

2622

«No es pot dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat».

I ben bé es podria aplicar aquesta dita tant catalana després de veure el que va passar en el desenllaç de l’ Ultra Trail Valls d’Àneu del passat cap de setmana. El matadeperenc Genís Zapater (Ski Club Camprodon SE), que havia realitzat una cursa meteòrica durant pràcticament tota la cursa, se li va fer massa llarga en la part final -acusada per problemes als peus- i va veure com Alberto Vinagre (AE Diedre), molt més rodat en aquestes distàncies, li donava caça a falta de dos quilòmetres pel final. Tot i això, i en un acte generós, va cedir l’entrada triomfal a Zapater proclamant-se campions ex-aequo amb un temps de 16h42’07” sumant així una victòria de prestigi en el seu palmarés.

Alberto Vinagre i el basc Íñigo Oñate (Manuel Iradier) havien protagonitzat un interessant frec a frec alternant-se en les posicions durant uns 70 quilòmetres del recorregut, aprofitant a més la retirada prematura de grans corredors com Álex Colomina, que fins a Isil sovintejava les primeres posicions. Finalment, el basc no podia seguir les fortes embestides de Vinagre i es conformava amb la tercera posició amb un temps de 17h25’58”.

La baixa d’última hora de Hillary Allen, una de les grans candidates al triomf, donava via lliure a Tina Bes (Club Esquí Girona SE) per realitzar una cursa sublim per les muntanyes de les Valls d’Àneu i guanyar amb autoritat amb un temps de 18h44’40”, a més de creuar l’emocionant arribada d’Esterri d’Àneu en setena posició de la general. La gironina, al igual que Zapater, ha dominat amb claredat i mica en mica enxamplava la distància amb les seves perseguidores. Només la basca Aitziber Osinalde ha pogut seguir una mica la seva estel·la, però abandonaria al Port de la Bonaigua per problemes estomacals. Sara Codina (CE Sant Vicenç Castellet) i Marta Batalla (AAEET Valls) han ocupat el segon i tercer esglaó del podi amb un temps de 24h51 i 26h01″ respectivament.

La quarta edició de l’ Ultra Trail Valls d’Àneu ha tingut un total de 64 finishers dels 143 corredors que van prendre la sortida, dada que mostra la dificultat i l’envergadura que suposa finalitzar aquesta prova.