Sense dubte, la primera edició de l’ Ultra Trail Llastres serà recordada pel fort vendaval que va fuetejar als prop de 700 corredors durant el cap de setmana. Però no només per això. El Club Centre Excursionista Serres de Mestral, encapçalat per uns inesgotables Conrad Solé i Marc Fernández, va aprovar amb nota l’inici d’aquest projecte que arrenca amb força.

L’èxit? El nou format de tres etapes atrau a corredors disposats a descobrir la zona i passar el cap de setmana compartint amb altres corredors la seva experiència; a més, omple el buit deixat, malauradament, per l’Ultra Trail Les Fonts de Xerta. Una organització bolcada al participant i la bellesa de les aspres muntanyes de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant, trets fonamentals.

Almadrava (17km D+400). L’ esdeveniment arrencava divendres amb una cursa nocturna entre les localitats de Vandellòs i la platja de L’Almadrava. Un circuit ràpid que acumulava la gran part del desnivell positiu durant els primers quilòmetres i amagava un llarg descens tortuós a través d’autèntics pedregars. Aleix Toda i Elena Calvillo començarien a llaurar la seva victòria final amb sengles triomfs, amb un temps de 1h16’17” i 1h33’18” respectivament.

Llastres (50km D+4000). El fort mestral, amb ratxes que superaven els 130km/h, i la incessant pluja durant les primeres hores del dia van ser factors determinants en les caigudes i alguns abandonaments. Com el del basc Ion Azpiroz, un dels grans favorits, que patiria una caiguda camí a Castelló (km22) que el deixaria en fora de joc i deixaria en mans d’Albert Giné i Aleix Toda la lluita per la victòria. Toda tornaria a demostrar la seva vàlua i creuaria la línia d’arribada situada a Vandellòs amb un temps de 6h49′, deu minuts per davant de Giné. La tercera posició seria per un sorprenent Ismael González. En dones, Elena Calvillo i Silvia Trigueros van realitzar un tàndem perfecte durant el recorregut i entrarien a meta agafades de la mà amb un temps de 8h30′, a pràcticament un minut de Tati Orquiola.

La Portella Clàssica (24km D+1500). El vent va encalmar una mica en la jornada dominical i els participants van gaudir inclús d’alguna ullada de sol. Carlos Bartrina i Lluisma Mas van protagonitzar un interessant frec a frec, resolt pràcticament a l’esprint a favor d’aquest últim amb un temps de 2h42’20”. En dones, Susana Rivero guanyava amb autoritat amb 3h18’51” per davant de Mesi Arcos, que continua sumant bons resultats després de la seva recent maternitat. Entre els corredors de l’Ultra Trail Llastres, Aleix Toda i Elena Calvillo tornaven a fer bons els seus resultats per inscriure’s com a guanyadors de la competició.

La jornada es completaria amb una caminada popular i la disputa de la Portella Express, de 17km i un desnivell positiu de 1000m, coronant a Eduard Barrios i Marta Martínez entre els més de 200 participants.

PODI MASCULÍ UT LLASTRES

  1. Aleix Toda (11h12’25”)
  2. Albert Giné (11h47’34”)
  3. David Arredondo (11h52’01”)

PODI FEMENÍ UT LLASTRES

  1. Elena Calvillo (13h50’32”)
  2. Silvia Trigueros (13h55’57”)
  3. Tati Orquiola (13h58’12”)

Classificacions Generals UT Llastres 2018

Foto portada (c) Jordi Santacana Fotografia