VIDEO Montsec Ultra Trail 2017 (106km D+7200m): La visió més extrema i espectacular de Raul Alba

3006

El passat 21 d’abril arrencava a Àger (Noguera) la cinquena edició de la Montsec Ultra Trail. Tot i comptar amb poc més d’una seixantena de participants, la MUT ha modelat de forma camaleònica el seu traçat fins a aconseguir recórrer aquesta emblemàtica serra del Prepirineu català de forma pràcticament perfecte.

Els guanyadors d’aquesta edició van ser Emili Ràfecas i Albert Vilardell, que van invertir 16h33′ en cobrir els 106 quilòmetres i 7.200m de desnivell positiu, mentre que Carmen Palacín va ser la única finisher amb un temps de 22h15′. Només 33 corredors van poder creuar la línia d’arribada, amb lo que la duresa de la prova queda palesa.

Raul Alba, quart classificat, ens mostra amb aquest preciós vídeo la sinèrgia entre bellesa i duresa que podem trobar a la Montsec Ultra Trail:

“La MUT té un recorregut extremadament dur, amb uns desnivells brutals. És una prova especialment tècnica pel terreny, on existeix molta pedra i un terreny poc corrible. Les zones més espectaculars del recorregut les trobarem a Congost de Montrebei, les passarel.les de Montfalcó, la baixada de les cent curves i el pas de l’Onso. També cal destacar el contrast de temperatura, amb una nit molt  freda i un dia molt càlid. Una cursa només apta per a gent experimentada”.