13 corredors catalans obtenen el bitllet per a les Skymasters de Limone

Les Migu Run Skyrunner World Series van concloure el passat dissabte amb 115 corredors amb plaça assegurada per a la cursa final de Limone, dotze d'ells catalans

1613

Les Migu Run Skyrunner World Series van arribar al seu final el passat dissabte amb la disputa de la Sky Pirineu. Una competició que enguany ha guanyat en espectacularitat amb el canvi de format. La creació d’un rànquing únic i la inclusió d’una gran final amb tot per decidir, centrarà totes les mirades a la localitat italiana de Limone sul Garda el proper 19 d’octubre.

Tot i això, els corredors han tingut que suar de valent durant tota la temporada per arribar a la final que decidirà qui ha estat el millor corredor/a de l’any. Només 115 corredors -54 dones i 61 homes- ho han aconseguit amb un sistema que comptabilitzava les victòries i classificacions en les quinze curses del circuit, el rànquing interanual, proves seleccionades de les Skyrunner National Series i els vencedors finals d’aquest campionat. Per tant, podem dir que la cita de Limone reunirà als millors corredors del món de la temporada. A més, la cursa final donarà més punts que cap altra cita del calendari (250 per als guanyadors).

Entre les 54 dones que seran de la partida, hi haurà un total de sis catalanes: Sheila Avilés, Ester Casajuana, Roser Español, Silvia Puigarnau, Clàudia Sabata, Eli Gordón i Gisela Carrión. Carrión, que va aconseguir la tercera posició de l’Sky Pirineu, ha declinat la seva participació. Entre les escollides també hi serà Ragna Debats, que espera tancar una temporada boníssima. També hi seran noms com Elisa Desco, Megan Kimmel, Ruth Croft, Anne Lise Rousset, Ekaterina Mityaeva, María Zorroza, Yngvild Kaspersen, Virginia Pérez, Holly Page o Oihana Azkorbebeitia.

En homes, el cartell no es queda curt. La lluita al capdavant de la classificació ha estat força renyida durant tota la temporada entre Oriol Cardona, Ruy Ueda i Zaid Ait Malek i en la gran final no serà menys. S’hi sumaran noms com Marco de Gasperi, Jonathan Albon, Thibaut Garrivier, Stian Angermund-Vik o Pablo Villa. A més d’Oriol Cardona, cinc catalans més es van guanyar estar a la gran final, com Marc Pinsach, Pere Aurell, Eduard Hernández, Jan Margarit i Pere Rullan.

Llista completa de dones classificades (54)

Llista completa d’homes classificats (61)