Tuga Run Series, el nou circuit de curses amb segell Ocisport

La Cursa de l'Alba, la Entrevalls, la 5 Cims i el Trail Montnegre-Corredor es reuneixen en un nou circuit de curses per muntanya

2059

L’empresa Ocisport Serveis i amb el patrocini de la marca catalana de roba tècnica Tuga Active Wear, signen un acord per a la creació d’un nou circuit de curses per muntanya: les Tuga Run Series. L’organització esportiva anirà a càrrec d’Ocisport, que enguany celebra 20 anys en l’organització d’esdeveniments outdoor, i ho fa amb una forta aposta per les curses de muntanya.

Quatre curses de nivell

La Cursa de l’Alba, la Entrevalls, la 5 Cims i el Trail Montnegre-Corredor es reuneixen, aquest 2021 en un nou circuit de curses per muntanya. Els participants sumaran punts per cada cursa finalitzada i, a més de figurar en aquesta classificació virtual, aquells que acabin les quatre proves rebran un obsequi exclusiu Tuga, commemoratiu d’aquesta primera edició.

Cursa de l’Alba (09/05/2021 – 23km D+1.200m)

Aquest any 2021, recupera la seva primera essència i es disputarà únicament la prova de 23,3 km i 1.200m, no així la distància marató que l’havia acompanyat els últims sis anys. Durant la major part del recorregut, la Cursa de l’Alba transcorrerà pel Parc Natural de Montserrat, el que permetrà als participants gaudir d’immillorables vistes de les singulars formacions rocoses d’aquest massís.

La cursa tindrà sortida i arribada a Collbató i permetrà coronar el cim de Sant Jeroni (1.236 m) i passar per altres llocs mítics, com el monestir o al Pla de Sant Miquel

Trail Entrevalls (05/09/2021 – 30km D+1.900m)

La segona cita serà l’espectacular Entrevalls, amb sortida i arribada a la localitat ripollesa de Setcases. 30km i D+1900 m passant pel Pic de Pastuira, Les Borregues, el Coll de la Marrana, l’estació de Vallter 2000, la Portella de Morens, Puig de la Llosa, la Roca Colom i la Collada Fonda; el Parc Natural de les Capçaleres de el Ter i el Freser en el seu màxim esplendor. A més, enguany també formarà part del calendari de les Skyrunner National Series.

Trail 5 Cims (24/10/2021 – 28km D+900m)

El bucòlic poble d’Osor, ubicat al cor d’una vall envoltada de muntanyes i turons de la comarca de la Selva, acollirà la 5 Cims, que tradicionalment s’havia disputat al Montseny. Seran 28 km i D+900 m travessant boscos frondosos, incomptables senders i rius, i tot això tenyit per les llegendes i la història que sempre envolta el massís de les Guilleries

Trail Montnegre-Corredor (14/11/2021 – 25km D+900m)

La clàssica del Montnegre, que habitualment donava el tret de sortida de les curses al mes de febrer, enguany es desplaça a un mes tardorenc. Des de Dosrius, s’endinsarà en les pinedes ombrívoles d’aquesta serralada. Destaquen els dòlmens neolítics, les restes ibèriques i les esglésies medievals, en un paisatge variat de conreus, boscos i masies, herència dels usos agroforestals dels darrers segles.

Foto portada: Marc Sixto