Més de 400 corredors celebren la cinquena edició de la Trepitja Garrotxa en una jornada plenament tardorenca. Adrià Matas i Laura Boix s’emporten els llorers en la modalitat més llarga, de 84 quilòmetres.

Tot i que el programa de la prova garrotxina comptava amb quatre recorreguts, les mirades estaven centrades a la modalitat més llarga. L’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, última prova puntuable de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC, va veure escurçat el seu recorregut en uns 25 quilòmetres respecte les quatre primeres edicions, reduint-se fins als 84 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.750 metres. Tot i això, va permetre disfrutar de paratges emblemàtics de l’Alta Garrotxa, com el Puig Ou, el Puig de les Bruixes, el Comanegra, Sant Aniol d’Aguja, Beget i Talaixà.

La lluita per la victòria no va defraudar i va ser força disputada fins pràcticament els últims instants. Jesús Fraile, Adrià Matas i Francesc Martin protagonitzarien un autèntic frec a frec durant bona part del recorregut i on la distància entre ells seria minúscula. Seria passat Tortellà, a tant sols 14 quilòmetres pel final, on Matas donaria caça a Fraile, el fins aleshores líder de la prova. “Tot i patir el desgast de la passada Ultra Pirineu, he arribat al tram final amb prou forces com per lluitar pel triomf. Fins que no he arribat a Palomeres, a falta de cinc quilòmetres, no m’ho he començat a creure. Els dos ens hem buidat.”, relatava.

Finalment, Adrià Matas (Six Pro Team) es proclamaria vencedor amb un temps de 10 hores, 37 minuts i 43 segons, amb una diferència de sis minuts respecte Fraile. Tancaria el podi masculí en Francesc Martin (CE Caldes de Malavella) amb un temps de 10h52’11”.

En dones només va tenir una única protagonista: Laura Boix (TRC Aresta). La garrotxina va dominar amb escreix i es va alçar amb la victòria amb un temps de 13 hores, 59 minuts i 17 segons. Montse Sisteré (15h49’43”) i Núria Codina (16h46’42”) completarien el podi femení.

Dues curses més completarien el programa d’aquesta edició. Robert Masó i Sofia Garcia s’emportarien el triomf en la modalitat trail, mentre que en la mitja marató els vencedors serien Marc Marmol i Anna Güell.

Classificacions Trepitja Garrotxa 2018

David Harrison i Núria Codina, campions de la Copa Catalana

David Harrison (Club Patxanguerus d’Alforja) i Núria Codina (Club Esp. Pedala.cat Balaguer) es proclamarien vencedors de la setena Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència havent puntuat en les tres proves que conformen la competició (punt 7.9 i 7.10 del Reglament). Enhorabona!

Fotos ©Monica Morell

Trepitja Garrotxa 2018

Els paratges més salvatges de l'Alta Garrotxa a la cursa de muntanya de Trepitja Garrotxa Centre Excursionista d'Olot