El fort vent va ser el protagonista de l’Ultra Trail Montnegre-Corredor, celebrat el passat dissabte. La seva tercera edició va comptar amb poc més d’un centenar de corredors en la seva modalitat ultratrail, que enguany es retallava fins als 106 quilòmetres.

El que va córrer com el vent va ser Adrià Matas (Training Trail Team), creuant la línia d’arribada situada a Vallgorguina (Vallès Oriental) en un estratosfèric temps de 11 hores 31 minuts i 17 segons. El jove garriguenc va imposar un ritme força alt des del començament i es va anar distanciant dels seus perseguidors iniciant una cursa en solitari fins a completar el recorregut: “He anat acompanyat per l’Èric Ortiz fins el quilòmetre 27 i, al veure que es quedava enrere, he aprofitat per obrir bretxa i la jugada m’ha sortit rodona. Tot i patir en les pujades en la seva part final he mantingut el cap fred en tot moment sabent de les meves possibilitats”.  El podi masculí el va completar Francesc Martín i Èric Ortiz.

Tal i com es preveia en l’apartat femení, es va veure un bonic duel entre Míriam Moreno i Lluna Martí durant bona part del recorregut. Les dues corredores van arribar a l’avituallament de Sant Cebrià de Vallalta (km58) distanciades per pocs minuts. A partir d’aquest moment, Moreno aconseguia obrir bretxa i cercar l’arribada en solitari amb un temps de 14 hores 40 minuts i 28 segons. Sempre somrient, es mostrava “molt contenta per aquesta victòria. Tot i perdrem durant uns minuts vaig aconseguir mantenir la bona forma i veure recompensat l’esforç”.  Lluna Martí (15:25:25) i Anna Maria Carreres (15:54:09) la van acompanyar al podi.

Míriam Moreno, flamant vencedora Ultra Montnegre 2017. Foto (c) Mònica / Sala Giol

Prop de dos-cents cinquanta participants arrodonien la jornada sabatina amb la disputa de les modalitats de marató i mitja marató. Roberto García, Carlos Galobardes i Marc García compartien victòria en la distància marató i Maria Luisa Ruiz ho feia en fèmines, mentre que Guilad Dodo i Maite Urrutia guanyaven la distància de mitja marató.

Destacar la participació d’un centenar de corredors d’edats compreses entre els 6 i 15 anys que donaven el tret de sortida a la Catalonia Kids Cup.

Foto portada: Mònica / Sala Giol