El passat dissabte 18 de maig es va iniciar a Barruera la copa Catalana de Curses Verticals FEEC 2019 amb la XIª edició de la cursa vertical Cara Amon a Barruera (Vall de Boí).  Aquesta cursa inaugurava la Xª edició de la Copa Catalana de Curses Verticals d’enguany amb un traçat dels mes exigents del campionat. Als corredors els esperava un recorregut que sortia de Barruera i amb una distància de 4,7km havien d’ascendir 1380m de desnivell amb arribada al cim dels Roies del Cardet de 2450m d’altitud.

Les previsions meteorològiques no eren massa bones. La organització va decidir 15 minuts abans de donar la sortida escurçar el recorregut i no fer el tram final de carena i arribada al cim. El vent, les baixes temperatures i la mes que possible pluja o neu a partir del migdia podien comprometre la seguretat d’algun corredor.  El recorregut finalment va acabar sent de duresa similar amb 3,4km i 1170m de desnivell amb una cota d’arribada de 2240m d’alçada.

Pel que fa al resultat de la prova el guanyador absolut i en categoria masculina va ser pel jove Arnau Cases amb un temps de 45 minuts i 30 segons. En segona posició i seguint de molt a prop el guanyador, va ser en Jordi Bolet a tan sols 4 segons. El podi el completava en David Soler a poc mes d’un minut del guanyador. En categoria femenina la guanyadora va ser la Adriana Daza amb un temps d’una hora i un minut. En segona posició va quedar la corredora junior Gemma Maimo amb un temps de una hora i tres minuts. Completant el podi a uns tres minuts i mig de la guanyadora va ser la corredora Silvia Roca.

Paral·lelament van córrer la prova corredors de categoria cadet i infantil, els quals van córrer un recorregut mes curt. Els cadets van completar una distància de 2,5km i 800m de desnivell positiu i els infantils 1,5km i 450m de desnivell positiu. En categoria cadet els guanyadors van ser la Berta Guitart en noies i el Roger Fíguls en nois. En categoria infantil els guanyadors van ser la Judith Navarro en categoria femenina i l’Aaron Álvarez amb categoria masculina.

La excel·lent organització va anar a càrrec de Oxigen Services i el Centre Excursionista Alta Ribagorça. Ja fa uns quants anys que es fan càrrec de la prova i es nota la experiència i la bona disposició que tenen per tal que els corredors quedin satisfets amb la seva organització.

La propera prova de la Copa Catalana de Curses Verticals es celebrarà a Nuria amb la 4ª Olla Vertical el proper diumenge 9 de juny.