Ambdós corredors han vençut l’espectacular marató Cames de Ferro al Puigsacalm, organitzada pel club GECA Lletissonada, i s’han proclamat nous campions de Catalunya de curses per muntanya. L’esdeveniment ha reunit més de 400 corredors. 

Si alguna cosa tenen els garrotxins és un entorn inmillorable ple de cingleres, salts d’aigua i esplendoroses fagedes. Un pati de joc ideal per a fer-hi una cursa espectacular. I aquesta és, sens dubte, la Cames de Ferro al Puigsacalm.

A més, a l’esdeveniment se li suma la seva vessant més solidària: tots els diners recaptats aniran destinats a la lluita contra el càncer infantil de la Vall d’Hebron Research Institute (VHIR).

De les tres modalitats de cursa, la marató acollia el Campionat de Catalunya de curses per muntanya de la FEEC. Una cursa amb un recorregut de 42 quilòmetres i prop de 3.000m de desnivell positiu que la converteixen en una de les més dures i tècniques del país. El pas pels cim de Puigsacalm, el Santuari de Cabrera, la Serra de Llancers i el Pla d’Aiats, amenitzat per crestes i passos equipats, han conformat un itinerari de vertigen.

En quant a la competició, Pol Rodríguez i Abel Carretero han mantingut un emocionant frec a frec durant tota la cursa. Tant disputat ha estat que no s’ha resolt fins a l’últim instant, on Rodríguez s’ha imposat a l’esprint i s’ha proclamat nou campió de Catalunya de curses per muntanya. Els dos corredors de l’Ass.Esp. Matxacuca han arribat extenuats a meta, tal i com reflexa la foto

En l’apartat femení, Montse Picanyol (Club Excta. Moianès Independent) s’ha endut un merescudíssim triomf, realitzant una segona part de cursa espectacular imposant-se a Jenny Arasil (Ass.Esp. Matxacuca), que havia liderat durant el primer tram. Amb aquesta victòria, Picanyol tanca un mes per enmarcar amb victòries a Trail 3 Comarques d’Alpens i la Molló Trail.

D’altra banda, Wilfred Lladó (Centre Excta. Súria) i Erola Bisquert (Unió Excta. Vic) s’han endut el triomf a la mitja marató, de 23km i un desnivell positiu de 1.600m, mentre que Marc Romaní (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Martina Gonfaus (Ass.Esp. Mountain Runners del Berguedà) ho feien en la de 10km. Aaron Álvarez (Club Esp. Mindundis Team) i Alaitz Plans (Club Excta. Moianès Independent) s’han proclamat campions de Catalunya infantil en un recorregut adaptat de 8 quilòmetres i 300m de desnivell positiu.

Fotos: © GECA Lletissonada