Alberto Gamero i María Ordóñez, els més ràpids del KV Roquetes

La prova ebrenca ha donat el tret de sortida de la Copa d'Espanya de curses verticals

837

Alberto Gamero i Maria Ordóñez s’imposen en el KV Roquetes i es fan amb el lideratge de la Copa d’Espanya de KV de la FEDME. Silvia Lara i Jose Antonio Bellido aconsegueixen la plata en la pujada al cim de Caro, mentre que Albert Ferrer i Verónica Sánchez es pengen el bronze.

El KV Roquetes, organitzat pel Trail Roquetes Ass. Esportiva i Cultural, ha donat el tret de sortida al circuit estatal de la Copa d’Espanya de Curses Verticals en una jornada marcada per la pluja i el fred i per un sentit minut de silenci en memòria d’Emma Roca.

L’onzena edició del KV Roquetes ha reunit un total de 137 corredors que s’han enfrontat al dur ascens al Pic Mont Caro (1.441 metres), punt més alt de la província tarragonina, situat dins el Parc Natural del Ports. Els participants han arrencat des de els Bufadors de Lloret i han superat un desnivell positiu de 1.150 metres en 5,5 quilòmetres, creuant la meta al cim de Caro. La cursa vertical combina trams tècnics, amb grimpades i trams rocosos, i d’altres més corredors.

L’andalús Alberto Gamero s’ha imposat en la pujada a Caro amb un temps de 53:40, sent el millor registre d’aquest nou traçat Lloret-Caro, estrenat en 2019. Jose Antonio Bellido ha pujat al segon esglaó del podi a escassos segons de l’andalús amb un temps de 53:54. L’aragonès Albert Ferrer ha completat el podi en la masculina 54:56 a poc més d’un minut de podi.

La navarresa Maria Ordóñez s’ha imposat amb solvència completant el recorregut en 1:04:52, rebaixant en dos minuts l’anterior rècord. L’andalusa Silvia Lara seria segona a menys d’un minut d’Ordoñez parant el crono en 1:05:37. Finalment Verónica Sánchez, de la federació de Castella i Lleó, pujava al tercer calaix del podi femení en detriment de Georgina Gabarró, que tot i arribar tercera va ser penalitzada amb 3 minuts en el temps final, quedant finalment quarta en la clasificación general.

En les categories de promoció, Aitor Ugarte i Laia Gonfaus s’imposaven en categoria junior, Iu Jaume i Berta Guitart es penjaven l’or en la juvenil mentre que Karlos Ugarte i Anna Rebull han estat els cadets més ràpids a completar el recorregut de 4,15km proposat per a la seva categoria.

Classificacions KV Roquetes 2021

La següent cita del circuit estatal de curses verticals serà el proper 4 de juliol amb el KV de Sierra Nevada a Granada, que a més serà la seu del Campionat d’Espanya de KV de Clubs.