Denisa Dragomir i Christian Mathys guanyen la Livigno Skymarathon

Núria Hospital, Rosa Navarro i Wifred Lladó es classifiquen en el TOP10 de la prova italiana

799

El suís Christian Mathys i la romanesa Denisa Dragomir guanyen la Livigno Skymarathon 2021 en una jornada sense sorpreses. Núria Hospital (7a), Rosa Navarro (9a) i Wifred Lladó (9è) es classifiquen en el TOP10 de la prova italiana.

El població italiana de Livigno (Llombardia) acollia la segona parada del circuit internacional de les Skyrunning World Series 2021 després del seu inici a l’abril al Japó, on només hi va haver participació local per les restriccions sanitàries de la COVID-19.

Tot i les fortes nevades, els organitzadors han aconseguit mantenir un recorregut semblant al 2019, quedant en uns 34km i 2.600m de desnivell positiu de pur skyrunning: vistes impressionants, fortes pujades, infinites crestes aèries, neu i trams tècnics, amb el punt més alt situat a 2.712 metres de Il Motto.

En la cursa masculina, Christian Mathys, setè a la passada Olla de Núria, s’ha mostrat imponent davant dels seus rivals, dominant el circuit de cap a fi mantenint el seu avantatge fins al final, creuant la línia d’arribada amb un temps de 3h50’25”. El lleonès Manuel Merillas ha pujat al segon esglaó del podi amb 3h54’17” i segueix l’estela del triomf després de les victòries al Campionat d’Espanya i amb el rècord de la Travessera de Picos sota el braç. El corredor suís Pascal Buch ha tancat el podi masculí amb 4h00’18.

Més clara ha estat la victòria de la inexpugnable Denisa Dragomir, que s’ha imposat amb força claredat amb un temps de 4h38’13”, per davant de la noruega Eli Anne Dvergsdal (4h57’20”) i l’alemanya Rosanna Buchauer (5h02’47”).

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya a Livigno. Foto: Pere Rullan
Tres corredors catalans, en el TOP10

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha competit a la prova italiana amb un equip format per sis corredors. Un equip força jove que, per molts d’ells, ha estat la seva primera experiència internacional en una cursa d’altíssim nivell.

Núria Hospital (Club Camí dels Íbers) setena, Rosa Navarro (CEM La Cameta Coixa) i  Wifred Lladó (CEM La Cameta Coixa) novens, han aconseguit classificar-se en el TOP10; Anna Guirado (Trail Xics del Montseny) 11a, Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) 14è i Josep Morales (AE Mountain Runners) 21è han estat els altres resultats.

Classificació Livigno Skymarathon 2021

Foto portada: Maurizio Torri