Stian Angermund i Maude Mathys es proclamen campions de la 14a Olla de Núria batent els rècords de Kilian Jornet i Mireia Miró en una jornada històrica. La cursa, organitzada per l’Unió Excursionista de Vic, ha reunit uns 700 corredors.

Una edició que ha estat considerada com la millor de la seva història pel nivell de corredors que hi han participat. La inclusió dins del circuit internacional de les Golden Trail World Series ha fet pujar el nivell de la cursa, amb la presència de molts dels millors corredors del món, presentant un autèntic espectacle i una lluita aferrissada per la victòria. A més, ha estat retransmesa per segona vegada i en directe per Televisió de Catalunya, donant la senyal a nivell internacional fent que les imatges de L’Olla de Núria donessin la volta al món.

Una edició de rècords

Com era d’esperar, aquesta 14a edició de L’Olla de Núria ha batut tots els rècords vigents, quedant els anteriors en una simple anècdota.

El noruec Stian Argermund s’ha endut el triomf amb un estratosfèric temps de 2:04:16, rebaixant en 10 minuts l’anterior marca de Kilian Jornet, que datava de 2009. El podi masculí l’ha completat el suís Remi Bonnet (2:05:48) i l’italià Davide Magnini (2:06:05). Els vuit primers de la general han arribat per sota del rècord de Kilian, fet que demostra l’altíssim ritme en el que s’ha corregut.

En la cursa femenina, la suïssa Maude Mathys ha fet bona la seva condició de favorita i ha guanyat amb un temps de 2:21:52, millorant l’anterior registre de Mireia Miró. La també suïssa Judith Wyder ha estat segona amb 2:34:24, mentre que la veterana corredora basca Oihana Kortazar ha completat el podi amb 2:35:25, totes tres per sota del rècord.

Classificacions Olla de Núria absoluta

Núria Gil i Jan Margarit, campions de Catalunya

L’ altíssim nivell dels corredors ha fet que el ritme de la cursa fos més ràpida que mai, trencant molts rècords vigents.

Núria Gil (CE L’Areny), setena de la general, s’ha coronat com a campiona de Catalunya revadilant el títol aconseguit l’edició passada a la Berga Rasos, fet que ningú repetia des de 2012.

Gil ha realitzat una cursa molt completa, rebaixant catorze minuts respecte l’edició passada on va ser tercera i es reafirma com una de les millors corredores catalanes del moment. L’han acompanyat al podi Georgina Gabarró (Club Excta.Uecanoia) i Anna Guirado (Trail Xics Montseny), dos esportistes que estan demostrant molt bon nivell en les curses d’aquesta temporada.

En la cursa masculina, Jan Margarit s’ha alçat amb el màxim guardó nacional i inscriu el seu nom en un palmarès que mai ha repetit campió des de 2003. Margarit, avui dotzè, també ha suat de valent davant l’alt ritme de cursa que ha mantingut el grup capdavanter. Pere Rullan (La Molina CE), que ja va aconseguir la victòria en la vertical d’ahir, i Marcel Romaní (UEC de Gràcia) han completat el podi d’aquest 21è Campionat de Catalunya.

Classificacions Olla de Núria absoluta

L’ Olla Júnior i l’Olleta proclama campions de Catalunya en categories inferiors

En el programa de l’Olla de Núria també s’han celebrat dues curses més dirigides als més joves, que ha servit per proclamar els campions de Catalunya en categoria juvenil, Júnior, cadet i infantil.

L’Olla Júnior, de 12km i D+1085m, ha ascendit al Puigmal, seguint el mateix recorregut que l’Olla gran, per acabar baixant vertiginosament des del Pic del Segre, 2809m, tot passant pel Coll de Finestrelles. L’Olleta en canvi ha recorregut l’entorn del santuari de la Vall de Núria amb dos circuits de 6,5km i D+365m pels cadets i de 5,1km i 265m de desnivell positiu per la categoria infantil

Classificacions Olla Júnior
Classificacions Olla Juvenil
Classificacions Olla Cadet
Classificacions Olleta