Lluís Ruiz i Teresa Moyano guanyen la dinovena edició de Pels Camins dels Matxos

1498

Els Matxos tanquen un cap de setmana amb un format d’èxit i en una dinovena edició que serà recordava per les altes temperatures que han arribat a fregar els 30 graus a molts punts del recorregut. Tot i les dures condicions, Lluís Ruiz Oller i Teresa Moyano s’han proclamat campions de la prova reina de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat que corona els cims de Bellmunt, Puigsacalm i Cabrera.

El corredor de Cabrianes s’ha tret l’espina després que en la darrera edició aconseguís un tercer lloc, i en la penúltima, una quarta posició. Ho ha fet amb un temps de 6 hores, 24 minuts i 19 segons en un recorregut en què ha corregut pràcticament sol. “Al principi he sortit en grup amb Jonatan Mora i Pau Zamora però m’he escapat al Puigsacalm i he corregut fins a meta. M’he adonat que estava guanyant Matxos després de set anys picant pedra”, explica Ruiz. Dinou minuts després ha arribat a la meta Pau Zamora que ha aconseguit el segon calaix del podi amb un temps de 6 hores, 43 minuts i 10 segons. El podi l’ha tancat el torellonenc Jordi Delgado que ha travessat la línia d’arribada després de 7 hores, 47 minuts i 3 segons. Del grup inicial de corredors se n’ha acabat desfent el també local Jonatan Mora, que ha abandonat al punt de Bracons per una lesió.

Pel que fa la categoria femenina, la terrassenca Teresa Moyano s’ha emportat la dinovena edició de la prova reina després de travessar la meta amb un temps de 9 hores, 33 minuts i 6 segons. Segons Moyano, “m’ha anat molt bé, he anat segona fins al quilòmetre 47”, just al moment en què la líder inicial, la torellonenca Helena Mercader, ha abandonat. A partir d’aquí, Moyano ha apretat intensament, sobretot a Cabrera, “malgrat la calor, que m’ha fet patir molt”. Gairebé vint minuts més tard ha arribat la segona classificada de la prova, la local Eli Vinué, que ha completat els 63 quilòmetres amb un temps de 9 hores, 50 minuts i 18 segons. Anna Pujol s’ha emportat la tercera posició del podi aconseguint un temps de 10 hores, 13 minuts i 34 segons.

Les condicions de la pandèmia van obligar al Centre Excursionista Torelló a desdoblar Matxos en un cap de setmana celebrant dissabte el Tastet i diumenge Pels Camins dels Matxos.

Joan Riba i Laura Bardolet, guanyadors del Tastet

Dissabte es disputava la prova Tastet de Matxos de 23 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell acumulat. En la categoria masculina, el corredor de Sant Feliu Sasserra Joan Riba es va proclamar guanyador després de completar la prova amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 10 segons. El va seguir Pep Prats (2:18:10) i Cesko Compte (2:24:26). En la categoria femenina, la torellonenca Laura Bardolet va signar la segona victòria, la primera el 2018, quan va travessar la meta amb un temps de 2 hores, 49 minuts i 11 segons. Al segon calaix del podi hi va pujar la jove corredora local Ari Carbonell que va arribar dos minuts després (2:51:32). Núria Galbany va repetir la tercera posició de l’edició anterior amb un temps de 2:56:41.