La pluja, el vent i el fred, protagonistes de la cinquena edició Marxa dels Roures. Àlex Izquierdo i Sabrina Solana han estat els més ràpids de la modalitat Extrem.

L’esdeveniment ha comptat amb 900 participants entre les sis modalitats de cursa que oferia l’organització del club Alliberadrenalina, prenent com a escenari el Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural de la Vall del Monestir de Poblet. La prova estrella, la modalitat Extrem, presentava un recorregut de 100 quilòmetres i 6.200m de desnivell positiu farcit de corriols tècnics, tarteres de pedra i trams equipats amb corda molt més dur respecte l’edició passada.

La cursa ben aviat ha deixat entreveure quins serien els protagonistes d’aquesta edició. Àlex Izquierdo i Alberto Vinagre han mantingut un emocionant duel per a la victòria. Mentre Vinagre seria el dominador de la primera meitat de cursa, Izquierdo prendria el relleu al capdavant en el descens al Toll de l’Olla i faria bo el seu coneixement del terreny -natural de La Riba- per anar ampliant distància fins a aconseguir la victòria. Àlex Izquierdo creuaria la línia d’arribada de Montblanc amb un crono de 13h04’27”, seguit de Alberto Vinagre amb 13h49’24” i d’ Eneko Garde amb 14h36’10”. En categoria femenina també ha estat emocionant i amb alternatives al cap de cursa, però marcada per la igualtat durant la primera meitat per l’andorrana Sabrina Solana i Marta Batalla. Ambdues es tornaven a veure les cares dues setmanes després de la seva participació al Bisaura. Solana arribaria amb més cames en el tram final i obriria una distància suficient per endur-se el triomf amb un temps de 17h43’04”. Marta Batalla seria segona amb 18h41’26”, mentre que Karolina Marquès tancaria el podi femení amb 20h54’52”.

Ahir dissabte també es va disputar la Marató, amb victòries de Gerard Mangrane (4h53’56”) i Laura Castellarnau (6h45’44”). Si la pluja ho permet, avui tocarà el torn de la Clàssica Roures, de 28 quilòmetres.

Fotos ©Els Roures