La població de Montblanc (Conca de Barberà) acollirà el proper cap de setmana la cinquena edició de la Marxa dels Roures. Una edició que reunirà més de 900 participants entre les sis modalitats de cursa que ofereix l’organització del club Alliberadrenalina.

La modalitat Extrem tornarà amb canvis en el seu recorregut respecte l’edició anterior, oferint una versió molt més dura i tècnica però, a la vegada, més espectacular. La cursa passarà dels 90 als 100 quilòmetres i 6.200m de desnivell positiu a través del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet, amb el Tossal de la Baltassana (1.202m) com a punt més elevat.

L’itinerari, farcit de corriols tècnics, tarteres de pedra i trams amb corda, inclourà el pas per les vies d’escalada de Penya roja -equipades amb cordes- i per la Serra de les Guixeres, que posaran a prova la tècnica i habilitat dels corredors. Acabar aquesta autèntica salvatjada tindrà com a premi, a banda dels punts de sutura, fins a 5 punts ITRA. Entre els corredors més destacats, trobarem a Alberto Vinagre, Jon Erdaide, Eneko Garde, Ruben Cruz, Antonio Morales, Albert Vilardell, Jaume Folguera, Salvador Vilalta, Sabrina Solana i Marta Batalla.

I pels qui encara no hagin tingut prou, l’organització ha creat la Fanàtic Roures. A la Extrem se li sumarà la distància Clàssica, de 28 quilòmetres, que es disputarà diumenge. Finalitzar aquestes dues peces tindrà 6 punts ITRA.

A banda d’aquestes dues modalitats -Extrem i Clàssica- el cartell de la Marxa dels Roures presenta tres opcions més, com el Canicros (8,3 km), la Petita Marxa dels Roures (15,9 km) i la Marató dels Roures (45 km).

Foto portada ©Kupeka