La pluja torrencial caiguda fa uns dies va omplir d’aigua els rius i rieres de la Serra de Montsant, obligant a l’organització a modificar part del recorregut.

Cornudella de Montsant (Priorat) es va tornar a vestir de gala per la disputa de l’Ultra Trail Serra de Monsant. Prop de 600 corredors van disfrutar d’alguna de les cinc proves d’un esdeveniment que celebrava la seva desena edició, on el fang i l’aigua van prendre part del protagonisme. La forta pluja va fer créixer el cabal d’algunes rieres, fet que va obligar a l’organització a modificar el traçat de l’ultra trail entre Cabacés a Vilella Baixa, reduint el recorregut de 106 a 98 quilòmetres i 4000m de desnivell positiu.

En quant a la competició, Aitor Leal va ser el gran dominador de la prova. El basc es va anar distanciant a mesura que passaven els quilòmetres i, a partir d’Ulldemolins, ja no va donar opció a cap dels seus perseguidors. Finalment, aconseguia la victòria amb un temps de 10h14’53”. Jesús Vicente i Isaac Salvat, segon i tercer respectivament, completarien el podi masculí. En dones, la disputa per la victòria va ser molt més emocionant. Mònica Guilera i Mari Carmen Martínez van mantenir un emocionant frec a frec durant bona part del recorregut. El tècnic pas pel Grau de l’Escletxa va dictar sentència a favor de Guilera, que aconseguia obrir bretxa entre ambdues i creuar la línia d’arribada en solitari amb un temps de 14h47’59” amb una diferència de 17 minuts respecte Martínez. Tancaria el podi femení Irina Batyreva.

Classificació Ultra Montsant 98km D+4100m

Podi masculí: 1r Aitor Leal (10:14:43), 2n Jesús Vicente Blanco (11:01:50), 3r Isaac Salvat (11:42:11)

Podi femení: 1a Mònica Guilera (14:47:59), 2a M.Carmen Martínez (15:05:04), 3a Irina Batyreva (15:25:40)

Classificació UTSM 2018. Descàrrega en PDF

A part de la prova reina, hi havia quatre curses més. Álvaro Ramos (6:53:00) i Anna Bes serien els guanyadors de la Long Trail (70km). En la Half Trail (42km) els dominadors serien Ruben Aristu (3:54:16) i Cecília Delsaut (4:41:08). En la Trail de 26km s’imposarien Julio Enrique Gutiérrez (2:11:55) i Ellie Debenham (2:41:11), mentre que en la Trail de 10km el triomf seria per Illàn Tomàs (54:58) i Montse Vega (1:06:59).

Foto portada ©Lluís Galí

Troba tota la informació de l’Ultra Trail Serra de Montsant (història, podis, classificacions i tracks) al següent enllaç: