El corredor català s’ha fet amb el triomf a la Mascareignes, de 65 quilòmetres i 3.505m positius, dins el programa de curses de la coneguda Diagonale des Fous, a l’Illa de Reunió (Índic).

L’illa de la Reunió (Oceà Índic) viu des d’ahir a la nit el seu esdeveniment més important: Diagonale des Fous. Més de 2.500 corredors vinguts de tot el món participen en una de les grans proves del trailrunning mundial, famosa pel seu espectacular traçat, organització i, sobretot, per un públic entregat a animar al corredor més defallit en qualsevol punt del recorregut. La prova reina, de 167 quilòmetres i 9.700m de desnivell positiu, va partir des de Saint-Pierre, al sud, i travessa pel cor de l’illa fins al nord, a Saint-Denis. El tipus de terreny per on transcorre és força canviant durant el seu traçat, considerant la part central la més dura i tècnica, on destaquen els espectaculars penya-segats, els frondosos boscos i les vistes als volcans Pitón des Neiges i Pitón de les Fournaise. Aprofitant el traçat de la prova reina, s’hi celebren tres curses més de 111, 65 i 55 quilòmetres.

Arrivée de la Mascareignes Jordi Gamito Baus 🥊 1er Reord ou pas ?

Gepostet von Radio Free Dom am Donnerstag, 18. Oktober 2018

Jordi Gamito no volia perdre l’oportunitat de participar a l’Illa de la Reunió en una prova que li te una estima especial. Però després d’una temporada tant exigent com aquesta, decidia estar a la sortida de la prova més curta, la Mascareignes. Sempre en el grup capdavanter, Gamito s’ha emportat la victòria amb un temps rècord de 7h35′, per davant dels locals Gilsey Felicite i Romain Fontaine.

Amb aquest triomf tanca un any ple d’èxits, on destaquen el bronze aconseguit a l’Ultra-Trail de Montblanc i a Ultra Pirineu. A més, i a falta de dues proves, es situa en segona posició en el circuit de l’Ultra-Trail® World Tour.

Foto portada ©Fredoom.fr