Si ahir es disputava la primera etapa entre Patale i Dimise Chorten-Digma, avui han arribat al campament situat a Pungmuche després de 26 quilòmetres i 3.735m de desnivell en una etapa realment dura, incloent l’ascens al del Pikey Peak a 4.100m com a punt més àlgid de la competició. A més, han pogut gaudir d’una de les millors panoràmiques de la cursa, amb vistes a cims emblemàtics com l’Everest, Lhotse, Makalu, Kanchenjunga i Ama Dablam.

Les vistes sobre els cims més alts del món son inmillorables. Foto: ©Everest Trail Race

Transcorregudes les dues primeres etapes de la Everest Trail Race, Anna Comet (The Elements) encapçala una cursa que ja ha guanyat en dues ocasions anteriors. La corredora vigatana s’ha endut la victòria en les dues jornades per davant de Núria Dominguez i de la també corredora de l’equip The Elements Manu Vilaseca.

En homes, el corredor local Suman Kulung també ha aconseguit el triomf en les dues primeres etapes i es situa al capdavant de la classificació. La segona posició ha estat pel corredor de Moià de l’equip The Elements Gerard Morales, mentre que en tercera posició ha entrat el noruec Hans Kristian Smedsrod.

Podeu consultar les classificacions de l’Everest Trail Race en aquest enllaç.

Recordem que les condicions de l’traçat són altament tècniques, amb moltíssim fang, aigua, pols i pedres. S’ha treballat a consciència en algunes zones on hi ha hagut de podar a mà, prop de 2 km de vegetació que amagava el camí pel qual hauran de passar els participants. El motiu era el que volia l’organització: zones no transitades, fora de les rutes turístiques durant les 4 primeres etapes en aquest repte per als participants i també per a la direcció de cursa. La meteorologia també és protagonista ja que cal sumar-li un monsó intensíssim, que aquest any que s’ha dut per davant alguns dels ponts del recorregut.

La Everest Trail Race by The Elements la formen 6 etapes amb 170 km de recorregut i 26.000 metres de desnivell acumulat. Seran 12 km més de distància que les anteriors edicions i 500 metres més de desnivell.