La Trail xics Montseny, als peus del gran Massís, transmet la passió per la muntanya i descobreix el trail running com a esport amb grans valors.

Nom: Associació Esportiva Trail xics Montseny (TxM)

Ubicació: Sant Esteve de Palautordera

WEB: www.trailxicsmontseny.cat

Edats: 1r primària a 4rt d´ESO

Dies entrenament: dilluns i dimecres

Esports: trail running – orientació – escalada

QUI SOM: La TxM neix com activitat extraescolar l’any 2014, creant-se com associació esportiva el 2016 i arrencant el projecte com a “ escoleta “.
L’ objectiu és el d’apropar als nens, nenes i adolescents al món del trail running , i es fa amb l´ajuda de l’entorn natural del Pre-parc del Montseny.
Combinar l’esport, el respecte a la natura i els valors de companyonia són les premisses a treballar.

En la part formativa-lúdica-esportiva està formada per monitors de lleure, monitors d’excursionisme, tècnic en CAFE i Llicenciat en INEF.

QUÈ FEM: Els entrenaments es porten a terme:

  • Dilluns i dimecres de les 17 a 18:30 h
  • Zona propera al poble de Sant Esteve de Palautordera

Els runners TxM entrenen per corriols i pista forestal. Conèixer l’entorn els dóna seguretat i creixement personal i esportiu , fet que s’evidencia en les sortides nocturnes que es fan en època hivernal.

Es combinen jocs grupals per fomentar la cohesió de grup, exercicis per treballar diferents aptituds físiques, tècniques del trail running, inicis a l’escalada ( quinzenalment en el rocòdrom del Centre excursionista Palautordera ) i orientació ( formació bàsica per a curses).

El grup ESO es decanta per un entrenament més focalitzat a créixer esportivament però sense perdre de vista els valors que segueix la TxM. Aquesta programació està preparada i supervisada per el diplomat en INEF i corredor d’ elit Fernando López de Sagredo amb Sagredo trainning.

Durant el curs es realitzen xerrades sobre hidratació, nutrició, coneixement del cos i de material running i de muntanya.

OBJECTIUS: Darrere aquest treball, NO DEIXEM DE VISTA que, a la TxM han de passar-s’ho bé, han de gaudir de la simbiosi running-muntanya i anar creixent a poc a poc amb l’esport per anar-se formant millors persones amb millors valors d’autoestima, respecte i tolerància.

CURSES: Els assabentem de les curses properes a la zona i de la comarca i seguim de prop la Catalonia Kids Cup ( lliga de curses infantils de muntanya). Els acompanyem en la seva preparació i els respectem si decideixen no participar-hi. Les curses són un món a descobrir sempre que el nen ho desitgi.

Si és així, el nostre lema és:
SORTIM A PASSAR-HO BÉ. ACABEM LA CURSA TENINT LA CERTESA QUE HO HEM DONAT TOT I QUE HEM APRÈS UNA LLIÇÓ PER A CONTINUAR MILLORANT.