L’ Escola de Trail Ennatura’t neix amb la voluntat d’acostar els més petits i els joves al medi natural tot aprofitant eines relacionades amb activitats i entrenament que impliqui exercici físic.

Ennatura’t kids neix el curs 2019-2020 amb 20 participants i aquest curs 2020-2021 compta ja amb 40.

NOM: Ennatura’t Kids

LOCALITAT: Reus (Baix Camp)

WEB: https://ennaturat.cat/kids/

CONTACTE: ennaturat@gmail.com

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: Tenim canalla des dels 3 anys -aquest any hem fet grup de P3 a P5- fins als 12. Esperem que vagin creixent amb nosaltres i ampliar el ventall. També tenim grup d’adults.

ENTRENAMENT: Les activitats es fan als parcs i a l’entorn natural proper a la nostra ciutat. Els parcs i camins de Reus s’omplen de vida els dimarts i dijous de 17:30 a 18:30. Un cap de setmana al mes fem sortida a la natura per posar en pràctica i gaudir en família dels boscos del nostre entorn.

HISTÒRIA: ENNATURA’T va néixer el maig de 2019 com una activitat per adults de marxa nòrdica i entrenaments funcionals a l’aire lliure a Reus. Durant el primer estiu de vida algunes participants portaven les seves filles i fills i ho passaven genial jugant amb nosaltres. Vam creure molt interessant oferir una activitat extraescolar a l’aire lliure també per a infants. Nosaltres som amants de la natura i estem acostumades a portar a les nostres filles i nebodes a la muntanya però vam veure la maca d’aquesta relació amb la natura i amb moltíssima il·lusió vam crear el projecte ENNATURA’T KIDS, que neix el curs 2019-2020 amb 20 participants i aquest curs 2020-2021 compta ja amb 40.

FUNCIONAMENT: Gran part dels participants d’Ennatura’t tenen edats compreses entre els 5 i 8 anys i, per tant, fomentem el joc i el descobriment. Els objectius principals són la pràctica de l’esport i el desenvolupament d’una sèrie de valors, com són la cooperació entre companys, l’amor a la natura, l’esforç i la superació.

Els nostres pilars fonamentals són:

  • Donar importància als valors en els que per nosaltres s’han de basar les activitats esportives: respecte, amistat, esforç, compromís, constància, autosuperació, aprenentatge i participació.
  • Fomentar el respecte i el coneixement del medi on realitzarem les nostres activitats, la natura. Aprendre a gaudir-la mentre la cuidem.
  • Millorar habilitats i capacitats a través de l’entrenament per a iniciar-se en el trailrunning. Ajudar-los a que d’una manera progressiva vagin assolint un nivell alt de satisfacció personal a nivell físic, mental i social.
  • Treballar els hàbits de vida saludables.
  • Entendre la competició com a part d’aquest aprenentatge, sent aquesta una fita a la que es pot arribar amb l’esforç però no la finalitat.
  • Fer participar a les famílies d’aquests objectius.

ACTIVITATS I ENTRENAMENTS: 

  • Etapa inicial MINIKIDS (P3-P5): Les activitats estan basades al joc, la coordinació i psicomotricitat, tot al medi natural per potenciar i millorar l’habilitat de desplaçaments en terrenys inestables.
  • Etapa inicial/precompetitiva LLEBRES (de 1r a 4t): Encara predomina el joc tot i que sempre orientat a treballar aspectes concrets. També es comencen a introduir alguns sistemes d’entrenament específic de l’atletisme o trailrunning.

COMPETICIONS: Els i les participants que tenim s’han apuntat a Ennatura’t Kids motivats per les estones de joc i diversió amb activitat física a l’aire lliure i, per tant, la majoria no busquen la competició. Tot i així, poc a poc alguns infants i famílies s’interessen per les competicions Start Trail que organitza Naturetime Events i d’altres de l’estil que s’organitzen a la nostra província.

També els proposem competir en els cross escolars però de moment sembla que aquest any encara no hi ha calendari.

En resum, a ENNATURA’T treballem amb moltes ganes i il·lusió per, poc a poc, apropar als infants, adolescents, adults i a les famílies al món del trailrunning, l’excursionisme, i el gaudi de la natura des d’un profund respecte envers aquesta.

Si vols descobrir altres escoles de trail a Catalunya, clica l’enllaç.