El nou repte de Kilian Jornet: batre el rècord de les 24 hores en pista

1677

Una prova de 24 hores en pista i el rècord mundial. Tot apunta que el «projecte secret» d’asfalt que preparava Kilian Jornet, pel que serà baixa a la final de les Golden Trail World Sèries que es disputen a les Açores aquesta setmana, és la seva participació en la Moonvalley 24 hores. Així ho descobreix el prestigiós fotògraf internacional Ian Corless en una publicació avui mateix al seu web.

En aquesta línia anirien els últims entrenaments publicats per Kilian Jornet en les seves xarxes socials, com aquests 85 quilòmetres en pista a una mitja de 4’13” el quilòmetre. En qualsevol cas la participació de Jornet el 8 de novembre estaria en l’aire, ja que com ell mateix apunta en el seu perfil d’Instagram, arrossega una lesió al tibial que li ha fet parar des de la seva participació en la Hytteplanmila i avui és el primer dia en què ha tornat a córrer.

Si bé la data escollida és el pròxim 8 de novembre, aquesta pot variar fins dos dies abans o després depenent de la meteorologia, ja que l’estadi Mandalen està a l’aire lliure i, a Noruega, el factor clima pot ser determinant.

El rècord mundial actual està en possessió de Yiannis Kouros amb 303,56 quilòmetres des de fa dues dècades, en 1997. El millor registre estatal el va realitzar el corredor valencià Ivan Penalba a Taiwan en 2019, amb una distància de 274,332km.

Kilian Jornet, ni afirma ni desmenteix

El mateix Kilian Jornet s’ha vist sorprès per la notícia, però aclareix que ara està centrat en recuperar les molèsties que arrossega al tibial. Tot i això, no descarta un repte com aquest en un futur..

Text original: Territorio Trail Media