Kilian Jornet debuta en un 10k d’asfalt amb un crono de 29 minuts i 59 segons

El corredor català s'ha estrenat en la 10k de Hytteplanmila amb un excel·lent resultat

2981

El món del trailrunning tenia el ulls posats avui a la petita localitat noruega de Honefoss, en la cursa d’asfalt de 10 quilòmetres que allà s’organitzava, la Hytteplanmila. Considerada com una de les curses més ràpides de Noruega, Kilian Jornet ha debutat en un 10k en ruta oficial i el resultat ha superat totes les espectatives, aconseguint un espectacular crono de 29 minuts i 59 segons (18a posició).

“He fet una cursa plana! Avui he participat a Hitteplanmila, una cursa de 10k molt bonica a Noruega. Ha estat una experiència molt divertida estar en una cursa amb tants corredors amb talent. Estic una mica decebut amb el meu temps (29:59), però molt content de tot el que he après avui, des del ritme fins a córrer ràpid amb tanta gent al voltant… Tenia l’esperança de córrer una mica més ràpid, però he sentit la lesió de la tíbia des dels primers quilòmetres. Les darreres dues setmanes he necessitat força temps per a recuperar-me. Una de les diferències i dificultats més grans a l’hora de córrer en pla és poder gestionar lesions, cosa que ara estic aprenent. Ara és hora de descansar una mica i aprofitar tot l’aprenentatge per a un proper cop! Gràcies als organitzadors per fer la cursa i felicitats a tots els corredors!”

La marca pot ser discreta si parlem des del prisma del món de l’atletisme, però no per algú que entrena per muntanya curses de llarga distància i a més debuta en la distància. De fet aquest crono se situa com la 33a millor marca estatal de l’any en 10k, segons el rànquing de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA).

L’incursió de Kilian en el món de l’asfalt no és nova -al 2017 va participar en una mitja marató d’asfalt a Noruega però amb desnivell considerable-, però en superficie plana ha estat la primera. “Una cosa que fa tant sols dos anys pensava que mai faria però sempre va bé replantejar-se i provar coses noves. Aquest any l’objectiu era entrenar en pla en lloc de desnivell i l’experiència ha estat interessant i, a la vegada, divertida”.

Suspesa anteriorment per la pandèmia, la Hytteplanmila s’ha disputat només amb corredors d’elit noruecs en sortides esglaonades. El guanyador masculí ha estat per a Zerei Kbrom amb un temps de 28:20, mentre que Karoline Bjerkeli s’enduria la victòria femenina en 30:32.

Classificacions Hytteplanmila 2020

Els parcials per quilòmetre de Kilian en el seu debut 10K

K1 (2:48), K2 (5:46), K3 (8:43), K4 (11:45), K5 (14:34), K6 (17:32), K7 (20:36), K8 (23:45), K9 (26:50), K10 (29:59)