El proper 29 d’octubre fins l’1 de novembre a les Illes Açores es donaran cita alguns dels millors corredors i corredores de trail running de fins a 20 països a la Golden Trail Championship de Salomon. Tots ells competiran a la Açores Trail Run, una prova de quatre etapes individuals que acumula un total de 126 km i 6.200 metres de desnivell positiu per les illes Faial i Pic de l’arxipèlag portuguès. L’esdeveniment comptarà amb tot el protocol específic de mesures de seguretat preventives de la Covid-19.

D’aquesta manera, aquest any la Golden Trail Championship substitueix, amb una única prova, la tercera edició de l’circuit internacional Golden Trail World Series, que no s’ha pogut celebrar amb normalitat a causa de la situació excepcional provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Quatre etapes d’entre 26 km i 36 km

L’arxipèlag portuguès acollirà durant quatre dies a alguns dels millors corredors i corredores de l’món de trail sota unes estrictes mesures de seguretat.

El tret de sortida de la prova es donarà el dia 29 amb una primera etapa de 26 km i 1.060 metres de desnivell positiu després d’haver realitzat el dia anterior una etapa pròleg opcional de 5 km. La segona etapa serà el 30 d’octubre, amb 32 km i 1.343 metres de desnivell positiu. En la tercera etapa, el 31 d’octubre, els atletes s’hauran d’enfrontar a el major desnivell amb 32 km i 2.363 metres positius. I, per acabar, l’última etapa, l’1 de novembre, tindrà 36 km i 1.453 metres de desnivell positiu.

Després de cada etapa s’adjudiquessin els líders de les diferents seccions: ascens, descens, esprint i general, i obtindran un dorsal amb un color específic: el líder general tindrà dorsal groc, el líder d’ascensió, vermell, el de descens, blau i el de esprint, verd. D’aquesta manera hi haurà encara més competició dins de la mateixa competició.

Corredors i corredores favorits

En el pla femení, les protagonistes seran Maude Mathys, posseïdora del rècord de Pikes Peak (2019) i guanyadora de Sierre Zinal 2020, Ruth Croft, primera a la Marató de el Mont-Blanc de 2019 i campiona de les Golden Trail World Series 2018, Elisa Desco, segona a Zegama el 2019, Holly Page, segona en Ring of Steall 2019, Eli-Anne Dvergsdal, guanyadora a Zegama 2019, la portuguesa Inês Marques, Gisela Carrión, Fanny Borgstrom, Oihana Kortazar i Tove Alexandersson, 10 vegades campiona d’el món d’orientació, entre d’altres.

En categoria masculina estaran Stian Angermund, guanyador de les Golden Trail World Series el 2018 i 3r en la classificació general l’any passat, Francesco Puppi, Jan Margarit, Oriol Cardona, guanyador del Trail Cap de Creus 2020, on va aconseguir el seu bitllet, Bartłomiej Przedwojewski, sempre finalista entre els 5 primers en les curses GTWS, Rémi Bonnet, que va demostrar la seva forma en el Fully KV aquest estiu, els portuguesos Romeu Gouveia i André Rodrigues, Jim Walmsley, Max King, Nicolas Martin, Ludovic pommeret, Joan Carles Carera o Pascal Egli, entre molts altres grans noms.

La principal representació de corredors i corredores espanyoles a la cita seran Aritz Egea i Jan Margarit, del Salomon IATI team, Oriol Cardona, Eduard Hernández, Antonio Martínez, Andreu Blanes, Aleix Domènech, Gisela Carrión, Oihana Kortazar i Azara Garcia.

Tots els participants hauran de superar una prova PCR abans d’arribar i un cop arribats a l’arxipèlag i han de portar mascareta en tot moment excepte a l’hora de córrer.

La cursa, que tindrà lloc en condicions excepcionals, es podrà seguir a través de les històries d’Instagram de Salomon running i es podrà veure en directe la sortida i arribada de cada dia a la pàgina de Facebook de les Golden Trail Series.

Foto portada: Martina Valmassoi