El Govern de la Generalitat ha anunciat avui les noves mesures restrictives per tal de frenar la segona onada d’una pandèmia que sembla no tenir aturador. A més de seguir amb el toc de queda nocturn de 22 hores i 6 del matí, ha decretat el tancament perimetral de Catalunya durant els pròxims quinze dies, a comptar a partir d’aquest divendres 30 d’octubre.

Entre les mesures que imposa el govern català inclou un confinament perimetral de caps de setmana per municipis, a executar-se entre les sis del matí de divendres fins a les sis del matí de dilluns, encara que es podran dur a terme activitats esportives a l’aire lliure de forma individual entre municipis adjacents (mireu els límits municipals del territori en el mapa següent).

Tanmateix, se suspèn l’obertura al públic de les instal·lacions i equipaments esportius, a excepció dels centres de tecnificació i rendiment esportiu.

També ha anunciat l’ajornament de totes les activitats esportives no professionals. Aquestes restriccions afectaran fins a vuit curses de la primera quinzena de novembre, que es veuran cancel·lades o ajornades a una altra data més adient. La situació actual és aquesta:

Veure calendari de curses per muntanya 2020. Feu clic aquí

Toc de mort al sector esportiu

La Comissió d’Esports de Foment del Treball va presentar el passat dimarts un Pla de rescat per l’esport català. Unes mesures per un sector que enguany s’ha vist afectat especialment i que ha vist com la pandèmia pràcticament ha aturat tot l’esport amateur des del passat mes de març.

Gerard Esteve, president de la Comissió, va exigir al govern “la tornada de la competició esportiva, que s’elevi l’aforament de les instal·lacions esportives del 50 al 70% i que es permeti allargar els entrenaments fins a les 22 h en el present toc de queda”. En l’àmbit fiscal, ha reclamat “l’IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l’IVA en inversions en equipaments esportius i la deducció en l’IRPF de les quotes d’instal·lacions esportives i de les llicències”. Esteva ha explicat la realitat d’un “sector tocat de mort que necessita urgentment ajuts directes per a la liquiditat de les seves entitats”.

Foto portada: Montlude Skyrace