Gisela Carrión i Oriol Cardona, els millors catalans de la Golden Trail Championship a les Açores

Bart Przedwojewski i Maude Mathys s'enduen la victòria en la competició de Salomon

1132
Gisela Carrión, primera del segment sprint. // ©️GoldenTrailSeries®️ - Azores Trail Run®️ – Philipp Reiter

Abstrets a tot el que envolta el món per culpa de la pandèmia de la Covid-19, la Golden Trail Championship es va desenvolupar a les illes de les Açores sota unes estrictes mesures de seguretat i prevenció. La competició de Salomon va permetre veure als millors corredors del món en un format innovador, on el fang, el vent i la pluja van ser els protagonistes.

L’espectacular illa de Faial va ser l’epicentre de la competició, en un format de quatre etapes i sumant un total de 112 km i 5.000 metres de desnivell positiu. La novetat ha estat en la competició per sectors, on es premiaven no només als millors de la cursa en si, sinó també als millors ‘ascenders’, ‘descenders’ i ‘sprinters’. Aquest fet va permetre mantenir l’emoció en cadascuna de les etapes i que cada corredor aprofités les seves millors qualitats.

El polonès Bart Przedwojewski, sumant un total de 9h10’10” i la suïssa Maude Mathys, amb 10h47’41”, s’han emportat la victòria de la general. Al polonès l’han seguit el nord-americà Jim Walmsley (9h17’18”) i el francès Frederic Tranchand (9h26’32”) i a la suïssa, la nord-americana Rachel Drake (10h56’53”) i la francesa Blandine L’Hirondel (11h02’42”).

Carrión i Cardona, els millors catalans

En el plànol català, Oriol Cardona ha fet un gran paper obtenint el sisè lloc de la general, després de mantenir-se ferm en les quatre etapes combinant el cinquè i el sisè lloc. El de Banyoles s’ha situat per darrere de corredors com Stian Angermund-Vik, cinquè o Elhousine Elazzaoui, quart.

Jan Margarit i Eduard Hernández han quedat 21è i 30è de la general, respectivament, on se’ls ha vist gaudir de cada una de les etapes.

En la categoria de l’esprint, la victòria ha estat per Gisela Carrión després de mantenir el lideratge en les etapes 2, 3 i 4.

Els quatre dies han suposat un gran repte físic i mental per a tots els corredors i corredors que han tirat endavant malgrat les dures condicions meteorològiques i del terreny.

Resultats Golden Trail Championship