A cavall entre el Bages i Osona, neix al 2015 la comarca del Moianès. Terra de bona petja, hi viuen grans esportistes de casa nostra, com en Gerard Morales o Manu Vilaseca. Més de 170 nens i nenes formen part d’aquesta Escola amb un objectiu clar per sobre de tot: aprendre a respectar, estimar i conèixer l’entorn natural que els envolta.

NOM: Escola de Trail del Moianès

LOCALITAT: Moià i Castellterçol (Moianès). També hi ha un grupet més reduït al poble de Collsuspina.

WEB: www.trailmoianes.com/

EDATS ESCOLA DE TRAIL: El nostre ventall d’edats és ampli, i hi tenen cabuda infants des de 4 a 18 anys. 

ENTRENAMENT: Els nostres entrenaments son sempre d’una hora i mitja de durada i ho portem a terme a dos municipis diferents en funció del dia de la setmana:

  • Dilluns de 17:30h a 19:00h – Moià
  • Dimarts de 17:15h a 18:45h – Castellterçol
  • Dimecres de 17:30h a 19:00h – Moià
  • Dijous 17:15h a 18:45h – Castellterçol
  • Divendres de 17:30h a 19:00h – Moià

HISTÒRIA: L’escola de Trail del Moianès va néixer la temporada 2013-2014 amb un grup molt reduït d’infants, però amb unes ganes brutals dels organitzadors, fet que ens va fer créixer any rere any fins a arribar als 170 alumnes d’enguany.

OBJECTIUS DE L’ESCOLA: Ens movem amb dos objectius generals cabdals i importants per assolir les competències proposades.

  • Respectar, estimar i conèixer l’entorn natural que ens envolta, aprendre a conviure-hi i gaudir-lo a través de les diferents activitats.
  • Conèixer, experimentar i aprofundir en els aspecte bàsics que fonamenten el trailrunning: córrer per muntanya.

Aquests objectius els treballem en més o menys freqüència en funció de l’etapa evolutiva de l’infant. En etapes inicials predomina per sobre de tot el primer, ja que és l’aspecte que volem que adquireixin abans. A mida que anem avançant etapes i han interioritzat el respecte al medi, enfoquem els nostres esforços cap a l’esport i més endavant cap a la competició sense que aquesta suposi una pressió per l’infant.

ACTIVITATS I ENTRENAMENTS

  • Etapes inicials: Les activitats estan basades al joc, la coordinació i psicomotricitat, tot al medi natural per potenciar i millorar l’habilitat de desplaçaments en terrenys inestables.
  • Etapes precompetitiva: Encara predomina el component lúdic, però es comencen a introduir alguns sistemes d’entrenament com sèries, fartlecks suaus, testos, etc.
  • Etapes competitives: Tot es basat en sistemes d’entrenament característics de l’esport. Definim un calendari de competició anual i preparem les curses una per una.

COMPETICIÓ: El grup de competició el formen nens i nenes de 10 fins a 18 anys i té l’objectiu d’aprofundir en els diferents sistemes d’entrenament i que l’alumne pugui ser cada vegada més autònom en els seus entrenaments, fent que aquest tingui la seguretat d’entrenar de la manera més correcta.

Pel què fa a les competicions, no ens centrem en cap campionat en concret, definim el calendari a principi de temporada i ens basem en competicions les quals l’organització sigui en condicions i el paratge sigui agradable. Cal remarcar però, que a les curses de la comarca intentem assistir-hi a totes.

Trobareu més informació de les Escoles de Trail a Catalunya en aquest enllaç.