Si tens entre 15 i 20 anys (nascuts entre el 2000 i el 2005) i t’agraden les curses per muntanya, la FEEC ha obert la convocatòria a les proves d’accés al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC), que se celebraran el 30 de novembre i l’1 de desembre.

Arran dels èxits de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i la manca de joves en aquesta disciplina, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va considerar, l’any 2008, la creació d’un Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya amb l’objectiu de formar corredors amb ganes de competir a l’alt nivell esportiu.

La convocatòria del CTCMC ha anat creixent any rere any, comptant per aquest 2019 amb 24 esportistes (11 cadets i 13 júniors) dirigits per dos tècnics: Pere Rullan i Fernando Rosa. Sens dubte, el Centre de Tecnificació és un dels millors planters de l’Estat i d’aquí han sortit grans corredors. Enguany ja va quedar palès de la qualitat del grup en el campionat d’Espanya a Sierra Nevada, on van aconseguir copsar els principals podis en categoria cadet, junior i sub-23.

Per facilitar els desplaçaments, el dissabte 30 de novembre les proves d’accés seran al poliesportiu municipal de Matadepera i, l’1 de desembre, a Ripoll, al Centre de Tecnificació Esportiva l’Avellaneda.

Els interessats han de formalitzar la inscripció abans del proper 24 de novembre a través del gestor d’inscripcions de la FEEC. I enviar l’autorització per menors, si és el cas, i l’historial esportiu a administraciotecnica@feec.cat.

Programa aproximat de les proves:

9:00 Arribada
9:00 – 9:30 Explicació i presentació del CTCMC
9:30 Inici proves físiques d’accés
15:00 Inici de les entrevistes personals individuals

Descripció de les proves físiques:

  1. Prova de multisalts laterals: repetició del màxim nombre de salts laterals que els subjectes puguin desenvolupar durant un minut, superant una alçada de 20 cm. Valoració de la coordinació i la potència aeròbica dels aspirants.
  2. Prova de velocitat: recórrer 150 metres lineals. Valoració de la capacitat anaeròbica alàctica dels aspirants.
  3. Prova específica d’ascens: recórrer aproximadament 3 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu. Valoració de la resistència aeròbica dels aspirants.
  4. Prova de descens: descens no cronometrat d´uns 100 metres lineals, on es valorarà la tècnica de baixada dels aspirants.

Foto portada ©FEEC


També et pot interessar:

Els fills dels, aleshores, primers corredors per muntanya han crescut amb l’estima d’aquest esport i l’edat dels seus aficionats és més primerenca. És per aquest motiu que, d’uns anys ençà, han començat a néixer escoles de trail amb la necessitat de cobrir la franja de joves pre-benjamins fins a l’edat adolescent. Actualment, existeixen més d’una vintena a ple rendiment repartides pel llarg i ample de la geografia catalana.

Amb la intenció de donar-les a conèixer, Ultres Catalunya us en presentarà una cada setmana. Si ets pare o mare d’un/a nen/a que li agrada la muntanya i té inquietuds per compartir-les amb altres nens de la seva edat i aprendre dels valors del trailrunning, aquest és el teu espai! Pot ser que tinguis a casa el proper Kilian Jornet, Pau Capell, Núria Picas o Laura Orgué del futur..